Flere regattaer nordpå

Nordnorske seilere ligger ikke på latsiden når det gjelder regattaaktivitet. I løpet av de siste årene har flere nye regattaer sett dagens lys.

Publisert

ØKER: Antallet regattaer i Nord-Norge har økt betraktelig de siste årene. Over ser vi Senja SFs X-37 «Quinaya» med familien Bakkehaug under Senja Rundt 2006. T.h: Tromsø-Elanen «Ada» er fryktet av konkurrentene i Nord-Norge.

Sist nytt på terminlistene i vår nordlige landsdel er Træna Ocean Race, som ble arrangert for første gang i år i forbindelse med Trænafestivalen.

–Træna Ocean Race ble en ubetinget suksess, 12 båter stilte til start, ni fullførte i fin stil. Ujevn og lite vind i starten førte til stor spredning i feltet, men en seiltid på ca. 7 timer til Træna må ansees som godkjent. Veivalg etter nordspissen av Dønna ble utslagsgivende for resultatlisten, de som gikk ut Åsværfjorden og sør av Lovund tjente stort ift båtene som gikk mellom Risvær og Tomma, skriver Sandnessjøen seilforening på sine hjemmesider.

Harstad seilforening har arrangert både Festspillregatta og Harstadregattaen, sistnevnte er en overnattingsregatta. Tromsø, Bodø og Finnsnes har allerede godt etablerte seilermiljøer med et tett regattaprogram på terminlisten.

Om en knapp uke er det klart for «Finnsnes i fest»-regatta, som går over to dager førstkommende helg.

– Dette er en fortsettelse av noe vi gjorde forleden år under samme arrangement med stor suksess. Meningen er at dette skal komme som et tilskudd til «Senja Rundt» annenhvert år med invitasjon til andre seilforeninger. Uansett er alle båter hjertelig velkomne til å stille, sier Per-Harald Haugan i Senja seilforening.

Linker til aktuelle seilforeninger

Senja SF

Harstad SF

Tromsø SF

Sandnessjøen SF

Nesna båtforening

Powered by Labrador CMS