Flest norske båter

På torsdag begynner X-Yachts Gold Cup. Hele 24-båter er fra Norge.

Publisert

X-Yachts Gold Cup blir holdt utenfor København. De mest seriøse er alt i gang med å trene. Det seiles i fem klasser, familieklasse, sportsklasse under 40 fot, og sportsklase over 40 fot. X-35 og X-41.

Vellykket entype klasse

Det må være godt for folk fra X-yachts systemet å beskue alle X-41 one design som ligger til kai i Tuborg Havn. Hele 31 slike båter er påmeldt. Det er svært bra med tanke på at båten ble lansert for bare 18 måneder siden. Omlag halvparten av de produserte X-41 båtene befinner seg nå i Tuborg Havn. Oppslutningen om klassen er imponerende, og alt nå tyder det på at dette er en klase med livets rett.

Norge dominerer

X-41 klassen blir nok den tøffeste. Mesterskapet blir et uoffisielt VM for klassen. Med så mange båter til start vil X-41 få offisiell VM-status til neste år. Norge dominerer x-41 klasen med åtte på meldte båter. Klassen er meget internasjonal. Det stiller båter fra Spania, Italia, USA, Nederland, Belgia, Latvia, Estland, Sveits, Tyskland, Irland, Slovenia, Finland og Hong Kong. Kun en svensk og to danske stiller. X-yachts har en jobb å gjøre i de nære markedene utenom Norge.

Ung taktiker

XPOs DN seilcup er hovedgrunnen til at det stiler så mange norske båter. Favoriter av de norske er Thomas Føyen og Espen Clason i Lexington. Dette er andre sesongen for dem. Terje Wang i Team Gran Seil vil nok også hevde seg. Team Bergen med Sverre Valeur har akkurat fått en X-41. Laget har rutine, men finner de trimmen i tide.

    Xpo med Rune Nilson som skipper har fått om bord unge Anette Melsom Myhre som taktikker. Hun har i den siste tiden seilt for å kvalifisere seg i Laser for OL, men taklet ikke den sterke like godt som Cathrine Gjerpen som fikk billetten til slutt.

    – Jeg hakke peiling, svarer Anette som fremdeles er tenåring, på spørsmålet om hvordan det vil gå.

Du finner mer info om regattaen her

Powered by Labrador CMS