Flott avslutning ga resultathopp for BI studentene

BI studentene imponerte i Student-VMs avslutning og med gode resultater spratt de oppover på resultatlistene. Se rapport fra laget.

Publisert

Flott seiling av Bi-studentene i Student-VM i La Rochelle der de med 2, 3, 4 og 8. plass i de siste seilasene endte på en fin 7. plass totalt, et resultat som må sies å være imponerende i lys av den harde konkurransen og den korte tiden laget har hatt på å forberede seg til mesterskapet.

Her er lagets egen rapport:

Da er uken omme og resultatene endelig. 7 plass i Verdensmesterskapet for Studenter som tok sted i La Rochelle er tilfredsstillende. Det er nå nesten 4 uker siden jeg fikk en telefon fra Magnus Brun om å kanskje danne et lag som skulle reise ned til La Rochelle for å delta på dette arrangementet. Magnus stilte som Skipper og samlet en gjeng som 2 uker før konkuranse start hilste på hverandre for første gang. Seilerfaring var variert, men ønsket om å delta var like høyt. Etter 20 timer med effektiv trening på vannet reiste vi ned for å prøve oss i konkuransen. Det var 14 ulike lag fra 12 forskjellige nasjoner og mange av nasjonene har lagt listen høyt for selve mesterskapet. Enkelte lag har trent sammen i flere år, hadde med egne trenere, mye ekstra utstyr og matchende antrekk. Noe annet enn hva vi stilte med, vi følte oss ferske i gamet og ble meget skremt. Vi fikk helle ingen tid til å trene i båten, der storseilsfallet røk 20 minutter før start og undertegnede (Richard Karlsen) måtte lage en provisorisk løsning som ble ferdig på 4 minutteren. Det ble med andre ord mange opp og nedturer, men etter som tiden gikk fikk vi bare mer og mer fart i båten og var den båten som seilte raskest på lens uansett vindforhold.

Båten Grand Suprise viste seg å være en fantastisk 1 type båt på rundt 30 fot, enkel å seile, vanskelig å mestre. Ga hele arrangementet den seilopplevelsen seilerne ønsket.

Vi fikk et meget godt forhold til alle lagene både på og av vannet, kjempet oss oppover listen og ser tilbake på hele mesterskapet med stolthet. Vi har blandet oss, slått og møtt noen av de beste studentseilerne vi har i verden. Her vi i Norge ikke hadde noe nasjonalt mesterskap, men enkelte i land kvalifiserer de lagene som skal stille nesten et helt år før de faktisk reiser. Mannskapet Bestående av Magnus Brun(BI) - Richard Karlsen(NIH) - Sondre Emil Otmar(BI) - Fredrik Sætrang Sohlman(BI) - Andreas Kamøy(BI) -Ida Wang Soleim(BI) - Grete Trulsrud(BI)

Dette er å anbefale til neste år for alle studentseilere,

Det gode resultatet for Oslo-studentene er en sterk oppfordring til Bundefjorden Seilforening om å gjenoppta tanken om et eget norsk student NM i 2011, noe vi vet at foreningen også nå jobber med.

Sluttresultater:

 1. Southampton Solent University, England
 2. Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, Switzerland
 3. Universidade Technica de Lisboa, Portugal
 4. California Maritime Academy, USA
 5. CUS Brescia, Italy
 6. Queen’s University, Canada
 7. BI Business School, Norway
 8. Limerick University, Ireland
 9. CUS Milano, Italy
 10. Léovoile, France
 11. University of Strathclyde, Scotland
 12. Nihon University, Japan
 13. Aachen University, Germany
 14. Ecole Polytechnique, France

Powered by Labrador CMS