Flotte dager for Senja-seilerne

Seilas Senja Rundt bød på fire flotte regattadager, selv om arrangøren gjerne skulle sett flere båter på startstreken.

Publisert

FRA BOTNHAMN: Klasse I fosser frem etter start. Alle foto: Tim-Ruben Lund-Hansen./Senja seilforening

Oppsummering fra Tim-Ruben Lund-Hansen i Senja seilforening.

Det stilte elleve båter til start på Finnsnes den 28. juli, noe som er et noe skuffende antall deltakere. De tre båtene "Ada", "Forza" og "Sees"  fra Tromsø seilforening, og  "Ashiki" fra Bodø seilforening tok veien til Finnsnes.

Resten av deltakerne var fra Senja seilforening. Fire båter ble plassert i LYS-klasse I (1,13 - 1,16), mens de øvrige syv ble plassert i LYS-klasse II (1,22 - 1,34). Kanskje den så langt kjølige og fuktige nordnorske sommeren kan forklare noe av den lave deltakelsen. Uansett så ble det fire flotte dager på havet og i de forskjellige havnene rundt Senja.

Starten måtte onsdags formiddag flyttes frem til Reipnesgrunnen på Solbergfjorden. Der var det vind nok til at deltakerne kunne sendes avgårde på første etappe i retning Skrolsvik. Værmeldingen varslet sørvestlig vind, noe som slo til. Dette gjorde at det ble kryss i 3 - 6 m/s til målgang ved Lekangssund.

Lokal fiskesuppe

I Skrolsvik hadde det lokale bygdelaget åpnet "Saltfeskpuben", hvor det ble servert fiskesuppe laget på lokalt vis. Videre var det skippermøte på kvelden med opplesning av resultater fra den første etappen. I LYS-klasse I vant Steinar Richardsen, Senja sf, første etappe med sin Bavaria 35c kalt Simero. I LYS-klasse II var det Forza fra Tromsø sf som hadde den beste korrigerte tiden.

Ute ved startområdet rett utenfor Skrolsvik kunne deltakerne konstatere at det ble en ny dag med kryss. Det ble en flott dag på havet, hvor noen valgte å stikke til havs for mer vind, mens andre søkte det samme i fjordene på Senjas ytterside. Vel fremme ved det flotte reiselivsanlegget i Hamn, etter å ha inntatt et måltid på restauranten der, kunne man konstatere at det nok en gang var Simero og Forza som var de raskeste etter at tiden var korrigert.

Vanskelige valg

Transportetappen neste dag på solbadet speilblankt hav fra Hamn til Trælen litt lengre nord, kunne tolkes som et hint om en vindstille dag. Fremme ved Trælen måtte man slå fast at lite vind, også denne dagen imot, og dønninger fra storhavet gjorde at starten måtte flyttes lengre ut i havet. Det ble nok en etappe med kryss, hvor enkelte valgte å gamble på å gå ut i havet, mens andre søkte lykken langs land. Noe varierende vindforhold, gjorde at noen hadde suksess med sine valg, mens andre ble tilskuere til de som lyktes.

Populær laks

På grendehuset i Botnhamn ble det servert den tradisjonelle laksemiddagen, noe som alltid er en suksess. Simero var nok en gang etappevinner, mens "Forza" og Johan H. Johansen denne gang måtte se seg slått av Senja seilforenings "Yippi!" med Dagfinn Edvardsen til rors.

Siste dag våknet man til en sjelden sommerdag i nord, og vinden hadde fortsatt å dreie slik at det ble motvind fra sørøst og kryss på siste etappe i retning Finnsnes. Vinden spaknet jo nærmere målområdet ved Leiknes i Gisundet man kom. Valget av hvor i Gisundet man seilte pluss dyktighet, gjorde at Jan Hjelles "Martine", Senja sf, ble etappevinner i klasse I, mens "Forza" med nok en etappeseier sikret seieren totalt i klasse II.

"Simero" og "Forza"

SEILAS Senja Rundt ble avsluttet på "Naustet" i båthavna på Finnsnes. Der ble det servert bacalao, samt vist bilder og film fra turen rundt Senja. I klasse I vant "Simero" (Bavaria 35c) med tre av fire etappeseiere, fulgt av Jan Hjelle og hans "Martine" (Maestro 35) på andreplass og Arnfinn Bentdal og hans "Thalia "(Gambling 34) på tredje, alle Senja seilforening. Klasse II ble vunnet av Johan H Johansen og hans "Forza" (Grand Soleil 40C) fra Tromsø sf. På andreplass fulgte "Yippi!" (Elan 333) med Dagfinn Edvardsen til rors og på tredje Trond Otto Johansen, Tromsø sg og hans "Ada" (Elan 333).

Arrangementet totalt må kunne betegnes som en suksess, ettersom at det var vind på alle etappene og opplegget i de ulike havnene fungerte som planlagt. Det var motvind hele veien utrolig nok, men stort sett oppholdsvær og til tider sol og god temperatur. Vi som er i arrangementskomiteen er selvfølgelig noe skuffet over at ikke flere tok turen rundt Senja med oss i år, men vi er fornøyd med at arrangementet vi leverte, både på regattabanen og sosialt sett. Noe å plukke på vil det alltids være. Vi føler oss ganske sikre på at de som deltok i år satt igjen med masse positive opplevelser, selv om ikke alle nådde opp i selve konkurransedelen. Tilbakemeldinger fra enkeltpersoner bekrefter også dette.

Vi ønsker å takke de ulike kontaktpersonene i Skrolsvik, Hamn, Botnhamn og Finnsnes, for å ha blitt godt tatt i mot og ivaretatt. Videre må vi takke  SEILAS for å ha stilt opp som sponsor i form av premier som ble delt ut på de ulike etappene. Og vi må ikke glemme alle som har lagt ned en solid dugnadsinnsats for å få arrangementet til å gå rundt.

Håpet er at de som har deltatt i år reklamerer for Senja Rundt fremover i form av å snakke om minneverdige opplevelser under årets regatta, slik at vi om et par år stiller atskillig flere båter og mannskap på startstreken.

Powered by Labrador CMS