Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss
FMJ topp tre etter dag én.
FMJ topp tre etter dag én.

FMJ topp tre etter dag én.

I Key West har FULL MEDAL JACKET startet godt.

Publisert

Key West 2011 startet i dag og det ble en opptur for Eivind Melleby, Lars Horn Johannessen, Petrus Eide og Kristian Ruth. En 3. og en 4. plass plasserer FMJ-laget på en tredje totalt.

Peer Moberg som seiler MOONSON, sammen med blant annet Vince Brun, ligger som båt nummer ni etter 6. og 10. plassen de seilte inn til i dag.

Rapport ført i pennen av Petrus Eide:

Dag én ble en meget utfordrende dag for seilerne i Key West der til tider lite vind og mye urolig sjø, gjorde sitt til at lagene måtte kjempe seg gjennom vindhullene og søke vind til enhver tid. Det blåste mellom 3 og 5 m/sek.

FULL MEDAL JACKET ledet første racet i dag på topp merket etter god start. På første lens ble de tatt igjen av UKA UKA (ITA) grunnet mere vind på høyre siden og deres tidlig jibb etter toppmerkerundingen.

Neste runde så smatt også BLUMOON forbi som kunne skyldes sjøgress på den norske båtens kjøl da det er svært mye av dette og «kelp cutter» må brukes oftere. Etter matchracing inn mot mål som BLUMOON vant fikk FMJ en 3. plass i første løp.

I andre race forlenget arrangørene banen med en halv runde og dette utnyttet FMJ på siste kryss inn mot mål. FMJ hadde ligget som åttende båt i to runder da de seilte inn i mere bris på venstre siden og endte på en 4.plass.

Etter en treningsøkt i helsestudio så skal laget gjennomføre en debrief sammen med coach Petter Mørland Pedersen, som har filmet alle merkerundingene. Deretter blir «after sail» og debrief med arrangørene mht vindforholdene i dag og for i morgen.

Kristian Ruth storkoser seg ombord og har virkelig gjort jobben som taktikker i dagens utfordende forhold.

Sammenlagt leder BLUMOON foran UKA UKA og FULL MEDAL JACKET.

Hele resultatlisten finner du her.