Forbereder seg til ORCi NM

Kong Haralds 52 foter «Fram XVI» er blant deltakerne når startskuddet for NM i ORCi  smeller i Tønsberg 12.-13. september.

Publisert

NORC regner med at minst 20 båter med mange av Norges antatt beste havseilere om bord kommer til å stille til start.

 

Det er seilanlegget på Fjærholmen utenfor Tønsberg som blir åstedet for årets store prestisjeoppgjør blant norske havseilere. Fredag 11. september starter registreringen og målingen av båtene som skal seile, og dagen etter er det dags for første seilas.

 

I Tønsberg Seilforening ser de frem til arrangementet og de kommer til å ha rundt 30 personer i sving gjennom hele helgen for å få til et best mulig arrangement - både seilteknisk og sosialt. Hele anlegget står til disposisjon for seilerne, og det blir både middag og fest på lørdag i klubbhuset.

 

- Alle båtene skal ligge på den søndre brygga slik at det blir et kompakt og fint arrangement når de er i land. Den største utfordringen blir å få lagt skikkelige baner slik at seilerne blir fornøyd, og akkurat det forbereder vi oss grundig på, sier Kyrre Tandberg, regattasjef under dette arrangementet i Tønsberg Seilforening.

 

Så langt er det åtte båter som har meldt seg på til Norgesmesterskapet i ORCi. De to lokale Tønsberg-båtene Felicia IV med Eirik Brekke ved roret og Extase med Nils Kamfjord som skipper er så langt de eneste fra arrangør klubben som har meldt seg på. I Tønsberg Seilforening regner de med at minst fem lokale båter stiller - og flere av dem er potensielle til å ta medalje.

 

Thomas Nilsson, leder i NORC, regner med at det kommer mange flere båter til startstreken.

 

-  Så langt har vi kun åtte båter offisielt påmeldt, men jeg snakker daglig med seilere som sier at de skal stille, men som bare ikke har satt navnet sitt på listen ennå, sier Nilsson.

 

HMK Haralds Fram XVI er en av de som allerede står på deltakerlisten. Den 52 fot store TPen kommer til å kjempe om plassen først i feltet med Camilla, Ole Martin Vordahls, Cockson 50 med svingkjøl. Båtene har tilnærmet lik rating så her er det første mann i mål som avgjør hvem av de som vinner det innbyrdes oppgjøret.

 

- Kampen om pallen kommer ganske sikkert til å bli enda hardere i år enn tidligere og det er mange kandidater til edelt metall. Dette er et mesterskap som alle aktive og ivrige seilere  burde vurdere å seile, også de som normalt kun seiler LYS. Alle med LYS-bevis kan med enkelthet skaffe seg et ORC-bevis via seiling.org , så her er det ingen grunn til ikke å stille. Jeg kan garantere morsom og tett seiling på pølsebane mot noen av de antatt beste seilerne i Norge og ikke minst veldig god trening for lag som ønsker å utvikle seg videre. Det hele pakket inn i en veldig god sosial ramme på land, avslutter Nilsson.

 

Denne septemberhelgen på Fjærholmen skal det også seiles klassemesterskap for entypeklassen X-41, så det er dermed duket for stort oppmøte på et av Norges beste seilanlegg.