FOREDRAG: Simen Løvgren skal snakke om sikkerhet for shorthanded-seilere.

Shorthandedseilere med råd om sikkerhet

Simen Løvgren, har utviklet sikkerhetskurs basert på World Sailings sikkerhetskrav og holder disse for Redningsselskapet. På onsdag skal den erfarende shorthandenseileren dele sin råd.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg skal snakke om sikkerhet på onsdag og brann er "nr. 2" på risiko fronten for meg, etter MOB, mann over bord. Jeg bygger foredraget på World Sailings anbefalinger rundt dette, sier Løvgren.

Simen Løvgren har utviklet og holder World Sailing-kurs i regi av Redningsselskapet og er en svært erfaren SH-seiler, i tillegg til at han er leder i Shorthanded Sailing Norway.

Denne gangen vil Simen komme med gode innspill om de 5 viktigste fokusområdene knyttet opp til hvordan dette kan håndteres

At shorthanded-seiling har et element av risiko kan vi ikke komme unna. Det betyr at vi alltid må jobbe både med praktiske løsninger for å eliminere risiko, gode forberedelser, vår egen bevissthet i forhold til valg vi tar og ikke minst skaffe oss, og vedlikeholde kunnskap.

Vi får også høre hvordan Sigmund Hertzberg og Tim Sandberg jobber i samarbeid med Simen Løvgren for å nå sitt mål: å bli best på sikkerhet.

Program:

1900 – 1950 Ta sikkerheten på alvor!

shorthanded.

• MOB (Mann over bord)

• Brann

• Rigghavari

• Rorhavari

  • Vanninntrenging

1950 – 2005 Pause

2005 – 2100 «Vil bli best på sikkerhet!»

Sigmund Hertzberg og Tim Sandberg seiler Sun Fast 3300 «Hyrrokkin». De har suksess på regattabanen, men føler at de fortsatt har en vei å gå med tanke på sikkerhet.

Sikkerhet er en viktig del av shorthanded-seiling. Grundige forberedelser, kontinuerlig arbeid med båten og mange timer med trening er essensielt for gode prestasjoner, men viktigst av alt er at gode forberedelser henger sammen med god sikkerhet.

Sigmund og Tim har fått med seg Simen Løvgren på laget. Han har fått i oppdrag å gjøre de «best på sikkerhet»!

Sigmund, Tim og Simen forteller hvordan de jobber for å styrke sikkerheten om bord, hva de legger vekt på og hvordan de går frem for å nå målet om å forbedre sikkerheten om bord.

Shortandedseiling foredragsserie

Shorthanded Sailing Norway skal sammen med SEILmagasinet arrangere tre foredrag i løpet av våren for å inspirere og motivere flere til å delta i regatta.

Møte om sikkerhet holdes 20. april kl 19.00, og vil vare til ca 21.00

Foredraget vil bli holdt fysisk i SEILmagasinets lokaler på Billigstadsletta 17 i Asker. Her vil det være plass til maksimalt 50 personer. Foredraget vil også bli sendt digitalt. Både de som følger det digitalt og fysisk kan stille spørsmål.

Mer info her

HYRROKKIN: Sigmund Hertzberg og Tim Sandberg skal også bli best på sikkerhet.

.