Å forflytte et America's Cup team
Å forflytte et America's Cup team

Å forflytte et America's Cup team

Alinghis forflytning fra Valencia til Dubai for vinteren bød på store logistiske utfordringer

Publisert

Forsvareren av den 32. America's Cup, Alinghi, er igang med vintertreningen i Dubai. Laget besluttet å forflytte seg hit på grunn av de vanskelige forholdene i Valencia om og fordi det i Dubai er temmelig likt det man kan vente seg i Valencia når America's Cup seilasene pågår rundt månedsskiftet juni/juli.

Det å forflytte et America's Cup team er imidlertid ingen liten utfordring, særlig ikke et team på Alinghis størrelse. Et lasteskip på 3500 ton skulle til for å laste alt utstyret. Det satte ut fra Valencia 18. oktober og etter 18 døgn gjennom Suez inn i Rødehavet og derfra gjennom Hormuzstredet til den Arabiske Gulf ankom skipet Dubai, en reise på 4.600 nm.

Landmannskapet har etablert en midlertidig base ved Dubai International Marine Club med båthall, seilloft og 10 verkstedscontainere for å betjene to AC båter med kjøler, master og seil. I alt følger 65 seil med til Dubai, i tillegg til alt det som ellers trengs for å gjøre båtene seilklare.

60 mennesker, halve AC teamet, fløy til Dubai med Swiss International Air Lines som er den siste i rekken av offisielle leverandører til prosjektet. Seilere, deskignteam og landmannskap er nå i Dubai frem til slutten av februar da laget igjen setter kursen for Valencia for å fortsette treningen til America’s Cup finalen fra 23. juni til 7. juli.

Powered by Labrador CMS