Forrykende mesterskap fra Aker Brygge

Når rundt 20 norgesmestere samles til Mesternes Mesterskap fra Aker Brygge 10 oktober får vi tidenes samling av Norges beste seilere i samme regatta

Publisert

Aldri har så mange av Norges beste seilere vært samlet i samme regatta som når Mesternes Mesterskap går av stabelen fra Aker Brygge, lørdag 10. august.

Det er første gang i år at Norges Seilforbund arrangerer et mesternes mesterskap etter mønster fra Danmark og Sverige. KNS er utpekt som teknisk arrangør og selve mesterskapet skal arrangerers på Steff Herberns Oslobane midt i Oslos havnebasseng. Klassen som skal benyttes til årets mesterskap er 11 meter One design, noe som vel vil favorisere årets mester i klassen Dag Usterud. Han er forøvrig også mester i Solingklassen og må velge hvilken klasse han vil representere under mesterskapet.

Men Usterud skal få mer enn nok å bryne seg på. Herman Horn Johannessen, nybakt mester i Melges 24, ansett av de fleste som den mest konkurranseutsatte kjølbåtklassen i landet, er en av dem. Eivind Melleby, proffseiler på heltiid med Volvo Ocean Race, NM gull i Drake og 6. plass i det nordamerikanske mesterskapet ti Star på samvittigheten bare i år.

Regn også med mannskapet hans, Petter Mørland Pedersen som i helgen vant NM i matchseiling og som tidligere i år ble Norgesmester i X-35. Kristian Nergaard fikk det ikke til i NM i Melges 24, men han er for tiden en suveren verdensener i 5.5 meter med seier i de to siste verdensmesterskapene og Gullpokalseilaser.

Kong Haralds Framlag og Ericsson 3 med Eivind Melleby, Aksel Magdahl og Arve Roaas har begge fått wildcards til mesterskapet. Påmeldingfristen utløper imorgen. Da får vi se hvor mange av de vel 20 mestrene som vil forsøke seg i regattaen som kan bivånes av publikum til undertegnedes mer eller mindre saklige kommentarer.

Powered by Labrador CMS