Fortsetter sin gode seiling

Mathisen-brødrene klatrer i 29er-VM.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Mads og Tomas Mathisen imponerer under tøffe forhold i Wales. (Foto: Stefan Järudd)

Tvillingbrødrene Mads og Tomas Mathisen fra Risør fortsatte sin gode seiling på VMs andre dag under tøffe forhold med 10–12 m/sek vind, og fra gårsdagens 26. plass, er de nå oppe på 15. plass, og de kunne faktisk ha klatret enda høyere.

BOM STOPP

De åpnet dagen med en 4. plass i første seilas, og fulgte opp med en 2. plass i sitt heat. I den 3. seilasen ble det en 25. plass, og på sin Facebook-side forteller de hvorfor:

– I det 3. racet lå vi som nr. 2, men fikk en «nose dive». Da vi fikk båten riktig vei igjen, ble gennakeren fylt med vann og kom under båten. Den hektet seg fast til kjølen og revnet litt. Heldigvis var hjelpen der. Danskene var så utrolig greie å låne oss deres ekstra gennaker til det siste racet.

Og med den var resultatet på plass igjen, de to nordmennene seilte inn til en ny 2. plass. I kveld blir gennakeren reparert.

– Vi er veldig fornøyde med dagen og kjører full innsats i morgen også, skriver de.

MOT GULLFINALE

Mesterskapet går i Wales, og ved siden av mye vind var det også store bølger. På starten av dagen var det også mye regn, men etter hvert klarnet det opp og ble sol.

To seilere har til nå pekt seg ut i mesterskapet ved at de begge har kun tellende seire i protokollen; australierne James Wilson og Oscar Gunn og finnene Juho Kotiranta og Akseli Keskinen. Hele 195 båter deltar, og at Mads og Tomas Mathisen nå ligger på 15. plass sammenlagt, peker i retning av å kunne bli en av de beste prestasjonene signert norske seilere i år – om de fortsetter den gode seilingen.

De 50 beste etter morgendagens seilaser går til gullfinalen.

Resultatliste etter 7 seilaser.