Fotografi-lystne seilere
Fotografi-lystne seilere

Fotografi-lystne seilere

Under Seapilot 2Star ble det publisert rekordmange Instagram-bilder.

Publisert Sist oppdatert

To Seiko-ur som var satt opp som premier i Seapilot 2Star satte fart i fotorgrafi-lysten til deltagerne, for da regattaen var omme hadde det blitt publisert hele 314 bilder med emneknaggen (hastag) #seapilot2n. Det var flere bilder enn hva mange tusen deltagere i Færderseilasen klarte å publisere.

Nå skal det legges til at forholdene lå til rette for foto-utfoldelse ved siden av regattaseilingen, for med 220 nautiske mil å tilbakelegge under varierende og snille forhold bød mulighetene seg. For det var jo ikke hvert eneste sekund seilerne trengte å holde i et skjøt eller en rorkult.

MANGFOLD AV BILDER. Resultatet ble et mangfold av bilder; av solnedganger og truende skyer, og alle som fulgte regattaen fikk et godt innblikk av hva som foregår om bord under en seilas som Seapilot 2Star. Og når sant skal sies; det er sjelden en regatta blir dokumentert så godt som denne. På regattaens nettside ble seilasens gang kommentert og fulgt opp i form av bilder, nyheter og film, samtidig som nye Instagram-bilder fra deltagerne stadig poppet frem på den samme siden.

Det ble kort og godt regatta-underholdning.

Se alle Instagram-bildene.

TREKNING. Under premieutdelingen var det trekning av de to Seiko-urene blant alle fotografene. De fem Instagram-fotografene som hadde publisert flest bilder, var med i trekningen av det dyreste uret, et vanntett seilerur med navn Velatura til en verdi av 6300 kroner, mens alle de øvrige instagrammerne som hadde publisert minst fem bilder, var med i trekningen av det andre uret; et Seiko Solar dykkerur som koster kr 3000. For hvert 5. bilde seilerne hadde publisert, fikk de ett lodd i trekningen.

Regattasjef Thomas Oksmo og vertsskapet til restauranten på Skjæløy Slipp, der premieutdelingen ble avholdt, stod for trekningen, og på lappen som ble trukket ut til den gjeveste prisen, stod det Magne Klann. Han seilte om bord i vinnerbåten i den minste klassen, så fotograferingen hadde åpenbart ikke tatt alt fokus fra seilingen der om bord. Nå skal det også sies at Klann er fotograf av yrke, så det å ta bilder sitter i fingrene hos ham.

Den andre klokka gikk til signaturen @eldorado11464, og navnet røper at det var mannskapet om bord i båten ELDORADO, Alf Magne og Magnus Andersen, som stod for de bildene.