Får 240.000 kroner bare for å starte

La Rochelle: Takket være hovedsponsor Velux har Sir Robin Knox-Johnstons jorden rundt regatta både startpenger og en gigantisk premiepott. Likevel svikter seilerne 5 Oceans Race.

Publisert

Ikke bare er 500.000 Euro til fordeling blant de fem deltakerne i Velux 5 Ocean Race som starter fra La Rochelle idag. Når startskuddet går har hver av deltakerne allerede tjent 30.000 euro.

Likevel trekker ikke regattaen de gode seilerne, og Sir Robert Knox-Johnston innrømmet  under presselunsjen igår at man heller ikke har lyktes i å trekke unge lovende seilere som kunne ha brukt denne regattaen som springbrett for Vendée Globe seilasen, idet de fleste av deltakerne for lengst er over alderen da man kan kaldes unge og lovende.

Zbigniew Gutkowski 36 år, POL

Operon Racing

Finot 1991

Derek Hatfield, 57 år, CAN

Activehouse

Bernard Nivelt 1999

Christophe Bullens, 48 år, BEL

Five Ocean of Smiles.

Bullens brakk masten på vei til La Rochelle og klarte ikke å reparere båten i tiden til regattastart. Nå har han fått tak i en ny båt, men nådde ikke å gjennomføre godkjent kvalifiseringsseilas. Han starter derfor sammen med de andre idag, men må returnere tikl La Rochelle etter to dager for å på båten godkjent. Først da kan han legge ut på selve regattaen.

Brad Van Liew, 42 år, USA

Le Pingouin

Lombard 1998

Chris Stanmore-Major, 32 år, GBR

Spartan

Groupe Finot 1997

For hver av etappene får vinneren 24000 euro, nr. to 15000, tre 10000, fire og fem 6000 euro hver. Den som runder første merke på hver etappe først får i tillegg 1000 euro. 25000 euro går til skipperen som er best til å formidle bilder, video og blog gjennom hele regattaen, mens 15000 euro er premien for å vise størst engasjement i bærekraftig energibruk. Hver av skipperne mottar i tillegg et unikt håndlaget trofé laget i vindusglass og fromet som omrisset av en Open 60.

 

VELUX 5 OCEANS arrangeres av Clipper Ventures PLC og består av fem etapper, til Cape Town, Wellington, Salvador og Charleston før båtene returnerer til La Rochelle. Starten går idag kl 1600.

International VELUX Award

Velux, den danske produsenten som er verdensleder innen produksjon av takvinduer bruker store summer på regattaen, men benytter også eventet til å dele ut en internasjonal pris for arkitektstudenter. Igår var det fire studenter fra arkitektstudiene ved Hanyang University i Seoul i Sør Korea som fikk førstepremien i International VELUX Award for sitt bidrag «Constellation of light fields». I alt ble tre prisvinnere og åtte hederlige omtaler kunngjort ved en seremoni i La Rochelle igår. Førstepremien er på 8000 euro av totalt 30000 som deles ut til studenter og lærere.