«Fram XVI» i Færderseilasen

Etter to sesonger i Middelhavet i TP52 regattaene der, vender nå Kong Haralds «Fram XVI» hjem for en mindre ombygging og deltakelse i hjemlige regattaer.

Publisert

Kong Haralds «Fram XVI» har lenge vært til salgs, men i TP52 klassen er en tre år gammel båt ikke lenger konkurransedyktig og det har ikke meldt seg seriøse kjøpere til den Bruce Farr konstruerte båten fra 2006. Nå er båten derfor seilt hjem til Norge der den i disse dager skal på land ved Killingen utenfor Bygdøy for å få installert baugspryt og flytte den innvendige ballasten ned i bulben.

Blir bygget om

Båten blir derfor ikke lenger å regne som en TP52, men lignende konverteringer til ORC International har tidligere vært gjennomført med suksess og det vil blil interessant å se hva Kongen kan utrette med båten i hjemlige regattaer, i første rekke mot Ole Martin Vordahls Cookson 50, en Farrbåt med svingkjøl, tidligere eid av avdøde Einar Sissener.

Kong Harald har tidligere gitt bort «Fram XV» til Norges Seilforbund og engasjert seg sterkt i å trene opp unge talenter i storbåtseiling, men han har ikke helt gitt opp egen regattaseiling, selv om han neppe kommer til å seile i alle regattaene på sin egen «Fram XVI».

«Norsteam», eller «Fram XV» som den het har blitt bygget om for å seile rakere. Les saken her.

«Fram» mot «Camilla»

Etter hva vi forstår skal båten delta i HH Skagen Race, Færderseilasen og de fleste NORC regattaene her hjemme, og det skal være interesse for å være med i Gotland Rundt i månedsskiftet juni/juli. Av disse skal Kong Harald i hvert fall seile i Færderseilasen der han har mange triumfer og regelmessig vært først i mål de gangene han seilte «Fram XV». Nå vi han ventelig få hard konkurranse fra Vordahls «Camilla».

«Fram XVI» har et mannskap på 15 og kjernen i det gamle Framlaget blir fremdeles å se om bord i regatta.

Det blir også mange tøffe 40-fotere under Færderseilasen. GP-42 «Al Capone» er blitt kjøpt opp av en kamaratgjeng fra Bundefjorden. Les saken her.

Powered by Labrador CMS