Fram XVI i VM for TP52

VM for TP52 starter ved Puerto Calero på Lanzarote idag. Fram XVI uten Kongen men med Kristoffer Spone til rors skal få litt å bryne seg mot da det ikke akkurat er smågutter som stiller på konkurrerentenes båter.

Publisert

Fram XVI har ikke vært seilt siden ifjor på denne tiden da bergensseileren Sverre Valeur lånte båten i klassens VM. Denne gangen er det Morten Bergesen, eieren av 105 foteren Nariida som skal lukte må TP52 klassen. Han kommer til lanzarorte senere i uken, og det er Kristoffer Spone som skal stå til rors på båten som eller er bemannet med det vanlige Fram-laget.

Fram for gammel

Fram XVi som nå er to et halvt år gammel er neppe konkurransedyktig i dette feltet, der de beste båtene er fra 2007 eller 2008, og det har vært en kraftig nivåhevning gjennom Med Cup 2008 som i år ble vunnet av Terry Hutchinson, skipper på Quantum. Av andre seilere i hovedrollen i dette mesterkapet kan nevnes Russell Coutts, Paul Cayard, Dean Barker, Vasco Vascotto, Jochen Schuemann, Cameron Dunn,  Magnus Holmberg. Coutts er taktiker hos svenske Torbjon Tornqvist’s Artemis som vant fjorårets VM i Porto Cervo, mens Cayard er rormann på Desafio, bemannet med seilere fra det spanske America´s Cup laget.

Regattaen starter idag med 14 båter fra 11 nasjoner på startlinjen, fortsetter til kommende lørdag. Idag og tirsdag skal det seiles to kryss/lens baner, onsdag seiler båter en kort kystseilas på 35-40 nm, etterfulgt av en lengre seilas på 60 nm torsdag, mens mesterskapet avsluttes med seiling på kryss/lens baner fredag og lørdag.

Det vil være mulig å følge seilasene "live" med moderne trackingteknologi på

www.tp52worldchampionship.com

Seilas på plass

Pauline Book-Bratbak er på langtur, og har tatt turen innom Lanzarote for å dekke VM i TP 52 for seilas. Pauline seiler en First 31.7 sammen men mann og barn. Du kan lese mer om hennes langtur her.

Rapport fra Pauline

Mange av lagene har satset hardt over lengre tid med mye trening, nye båter og verdens beste seilere om bord. Nivået er derfor trolig høyere enn noen gang, og de fleste har trent på VM-banen i en lengre periode.

Som en oppkjøring til VM ble ”VII Trofeo César Manrique” arrangert i uken som var, og siste race gikk i går lørdag. De aller fleste båtene som skal være med i VM har vært med, og etter at Paul Cayard om bord på El Desafio vant med tre poeng foran Jochen Shuemann på Platoon tyder alt på at det er de store stjernene som kommer til å kjempe om de gjeveste plassene også i neste uke.

«Fram» har ligget i vinteropplag i Puerto Calero, og det norske laget hadde sin første trenings økt på vannet i går.

Powered by Labrador CMS