Fram XVI vant Baltic IRC Trophy

Med seire i Kerteminde, i Færderseilasen og i Gotland Rundt var Kong Haralds ombygde «Fram XVI» er klar vinner av Baltic IRC Trophy i kamp med 70 båter fra mange land.

Publisert

Bildet over viser «Fram XVI» før ombygningen til IRC.

Baltic IRC Serien er etablert av German Offshore Owners Association i samarbeode med de skandinaviske offshore klubbene og ble arrangert for første gang i 2010. Regatten som strekker seg over utvalgte regattaer i hele sesongen hadde samlet sterk internasjonal deltakelse med hele 70 båter.

Den danske Swan 45 «Tarok» vant siste regatta, KDYs høstregatta, men det var ikke nok til å innhente Kong Haralds lag, men dansken Erik Berth sikret med det likevel 2. plass Andrew Pearce’s IMX40 «Magnum» fra Finland og «Camilla» Ole Martin Vordahls Cookson 50 med svingkjøl.

TPremieutdelingen finner sted 11. februar 2011 under International Yacht Forum i Hamburg.

Til neste år blir Baltic IRC til Baltic open. Det innebærer at flere ulike rating systemer skal legges til grunn for resulatlistene uten at man av den grunn opererer med forskjellige resultatlister.  Dermed kan båter under ORCC eller ORCi så vel som Dansk Handikap og LYS delta i regattaene. 

Powered by Labrador CMS