Færder’n legges om

KNS vil innføre avkorting i Færderseilasen i fremtiden. Færre enn en av fem startende båter kom i mål i år.

Publisert

Fra og med neste år vil det bli avkorting av Færderseilasen dersom båtene ikke har sjanse til å komme rundt den ordinære banen i tide til at hele regattaen avblåses. I år kom drøyt 200 båter i mål av over 1100 startende. Det betyr at mer enn fire av fem ikke fullførte, enten fordi de valgte å bryte seilasen eller fordi de ikke rakk i mål før kl 0100 søndag morgen.

Generalsekretær Jan-Erik Næss i KNS har foreslått for styret i KNS å ta med muligheten for avkorting i seilingsbestemmelsene. Dette er styret positivt til, sier Næss til Seilas. Den formelle beslutningen er ennå ikke fattet, men Næss regner med at utfallet blir at man legger inn prosedyre for avkorting.

En slik prosedyre finnes allerede for Hollenderseilasen, og ifølge Næss fungerer det bra. I Færder’n vil da banen kortes ned i lite vind, og det kan bli aktuelt å vise dette signal på f.eks Filtvet.

Les reportasjene fra årets Færderseilas, og se de flotte bildene, i Seilas 6 som er i salg i kiosker og på bensinstasjoner fra 5. Juli.

Foto: Ørjan Krogh Hansen

Powered by Labrador CMS