Færderns mest spektakulære

Færderseilasens mest spektakulære båt blir utvilsomt en dansk Extreme 40 katamaran. Klassen er  i ferd med å etablere seg som flerskrogsbåtenes Grand Prix og har sitt eget sirkus

Publisert

Erik Pedersens Extreme 40 katamaran «Angel» deltar i  Grand Prix klassen der den får et LYS  tall på 2,44. Under gunstige forhold vil båten seile lett opp til sitt handikap idet den kan komme opp i hastigheter langt over 30 knop. Den 40 fot lange båten veier bare 1400 kg og med et gigantisk seilareale er båten ekstremt rask og krevende å seile for et mannskap på fire. Både BMW Oracle og Alinghi benytter båtene til trening for de neste America´s Cup seilasene som også kommer til å foregå i flerskrogsbåter

Extreme 40 klassen het opprinnelig Volvo Extreme 40 og ble lansert i forbindelse med  forrige Volvo Ocean Race da det ble bygget et mindre antall båter som skulle delta i spesielle regattaer under havneoppholdene.  Båtene ble en stor suksess, ikke minst fordi det ga sponsorer og andre supportere en mulighet til å oppleve seiling de  ikke hadde trodd var mulig.

Etter Volvo Ocean Race ble  administrajsinen av klassen tatt over av Ellen MacArthurs selskap  OC Events og  med IShares som hovedsponsor har man lansert IShares Cup som  har sin egen meget vellykte serie som turnerer i Europa og Midt Østen. Den siste regattaen for klassen ble vunnet av den dobbelte britiske OL mesteren Shirley Robertson.

Det er altså en av disse båtene vi nå har vært heldige å få opp til årets Ferderseilas, og blir det som det er spådd, liten kuling ved Færder  kan det bli temmelig spektakulært å se denne båten i aksjon. Allerede i starten  vil vi få se båten og dens  evne til å plukke opp fart. Christian Løken, en av Norges mest erfarne flerskrogsseilere blir å finne i båten under Færderseilasen.

Powered by Labrador CMS