Seilligaen har kommet til Fredrikstad

For ett år siden tok nestleder Eivind Rubinstein i Fredrikstad Seilforening initiativet til å skape en egen liga i foreningen.

Publisert Sist oppdatert

Nå ser det ut til at vi kan ha tre nyinnkjøpte Fareast 28R tilgjengelig for seilere i hele vår region. Private har stått for innkjøpet av båtene, som er grunnlaget for klubbligaen. Det overordnede målet er å øke aktivitets­nivået og interessen for seiling i distriktet, og dessuten forståelse og kunnskap for all slags seilas, med særlig fokus på arrangementsgjennomføring.

Det vil bli arrangert seiling etter mal av seilsportsligaen. Det betyr at alle lag møter hverandre i løpet av en serie, og de lagene som ikke seiler, vil være arrangører for de seilende lagene.

Båtene vil stå ferdig rigget og klare for seiling ved oppmøte. Lagene vil bestå av maksimalt fire personer om bord under seilingen. Konseptet er å seile nær land.

Det anbefales at man danner lag på 4–7 personer, men det er også mulig å melde seg på som enkeltperson. Arrangøren vil sette sammen lag i samarbeid med seilerne.

Å seile en hel sesong (serie), fra tidlig mai til oktober, vil ha en cirkakostnad på 3 500 kroner per person. Det legges opp til at seilende lag kan leie båten til Union Race, onsdagsregattaer, firma­arrangementer og andre seilaser i regionen. Det vil også være mulig å leie båt under VM i Fareast 28R i Malmø i august. Her har produsenten satt opp en Fareast 28R til vinneren av VM.

Serien vil være kvalifisering for medlemmene i Fredrikstad Seilforening inn mot Norsk Seilsportsliga.

Vil du melde deg på eller ønsker du mer informasjon, send en e-post til [email protected]