Fredrikstad vil samle Ynglingene

Fredrikstad har tidligere vært et kraftsentrum for Ynglingklassen. Nå vil foreningen samle båtene i Oslofjorden og arrangere regatta for den tidligere OL-klassen.

Publisert

Formannen i Fredrikstad Seilforening, Lars-Erik Larsen sier til Seilas at det er interesse i foreningen for å etablere et Ynglingmiljø igjen og at veien å gå i første omgang vil være å arrangere en skikkelig regatta, kanskje et NM for Ynglingklassen. Han vil selv gjerne gå i bresjen for at det kan bli Ynglingklasse i Hankø Race Week og med 7-8 båter på startlinjen, burde det være mulig, sier han.

Nå ber Larsen Seilas om å kartlegge klassen i Oslofjordområdet, og basert på en undersøkelse her på seilas.no 7. september ifjor finnes det mange seilere i området som har eller ønsker å kjøpe Yngling.

Flere seilere vi har snakket med ønsker å få trukket igang et opplegg med tre-fire regattaer i løpet av en sesong i byer som Oslo, Tønsberg, Fredrikstad og Kristiansand. I første omgang vil Seilas på vegne av Fredrikstad Seilforening be om at seilere som har lyst til å seile Yngling på Hankø til sommeren, eventuelt i et Norgesmesterskap, send e-post til [email protected] eller tar kontakt med formannen i Fredrikstad Seilforening Lars-Erik Larsen, [email protected]

Dersom interessen er tilstrekkelig vil foreningen vurdere å søke om å få bli arrangør av et NM for 2011 og man hører gjerne også fra andre foreninger i Oslofjorden som er interessert i å ta Yngling med i sitt regattaprogram.