Frosne og våte jenter rekvirerte redningsskøyte

For jentene i «Team Animara» ble Færderseilasen våt, kald og frustrerende.

Publisert

«Team Animara» med skipper Elisabeth Wergeland og Seilas´ Linn Krogh Hansen ga opp Færderseilasen etter å ha ligget i fire timer og kjempet mot vind og inngående strøm ved Drøbak. Da var alle våte og kalde og på sitt andre tøyskift og det var lite poeng i å fortsette seilasen.

Motortrøbbel

Lett skulle det likvel ikke bli å komme seg til land. Motoren som hadde streiket før start med vann i dieseltanken, fikk etter nattens regnskyll det samme problemet og jentene var prisgitt å komme seg hjemover under seil. Man besluttet seg for å seile til Slemmestad der det var bryggeplass.

Vill svømme inn

Alt så ut til å gå såre vel frem til 40 meter fra brygga, men kraftig strøm gjorde de siste meterne umulig å forsere. Linn som er en dyktig svømmer tilbød seg å svømme inn med line, men det fantes ingen ombord som var lang nok.

Rekvirerte redningsskøyte

Jentene så dermed ingen annen mulighet enn å rekvirere redningsskøya Odd Fellow som er stasjonert i Sandvika. Den er nå på vei, men det kan bli en kostbar fornøyelse. Ingen er medlem i NSSR og de må derfor trolig ut med kr 5000 for tjenesten.

Noen har en gang sagt at havseilas er som å stå under en kald dusj og rive i stykker tusenlapper. Slik føles det trolig også for jentene i «Team Animara».

Powered by Labrador CMS