Første mesterskap med RS Feva

Under helgens kombinerte Krets- og Nordnordske mesterskap i Tromsø for joller stilte 14 seilere i den nye RS Feva- klassen. Fire stilte i Optimist-klassen.

Publisert

Alle foto: Kjartan Gran, Tommy Hågensen og Bjørnar Leithe Borch.

Jolletrener Håkon Fottland i Tromsø seilforening har sendt oss følgende rapport:

Det var meldt frisk vind regattadagen, og for natten før ble det sendt ut stormvarsel til stor bekymring for både arrangører og foreldre. Dagen kom da også med kuling og stormkast. Heldigvis stilnet det til en fin bris rett før første start og den holdt seg hele dagen. Sola kom også.

Opplegget var å seile to runder på korte lo/le-baner. Det nordnorske jollemiljøet er på vei oppover flere steder, men enn så lenge var det bare Tromsø-seilere på startstreken.

Syv seilere stilte til start i Optimistene: en i C-klassen (under 10 år), resten i B-klassen. Her ble det seilt serie med seks starter og to strykinger, før vinden frisknet på igjen utpå ettermiddagen. Her var Håvard Trygsta Johansen en klar vinner, men det ble tett mellom 2-. 3-. og 4.-plassen

14 seilere stilte i RS Feva, alle i samme klasse. Siden seilforeningen bare har fire båter tilgjengelig ble deltagerne delt i to kvalifiseringsgrupper som fikk fire starter hver og en strykning. De to beste i hver gruppe gikk så videre til en finaleserie på 3 starter.

Spenningen var på topp og resultatet helt åpent helt til like før siste målpassering i siste regatta. Et velt nær målstreken for en av de to båtene i teten utløste spenningen. Håvard Espenes Magnus Krane stakk til slutt av med seieren.

Når vi ser tilbake ble dette et nær perfekt arrangement men fin stabil vind hele dagen, til sammen 17 starter på to separate baner, publikum og god utsikt til alle seilaser fra land, og ikke minst effektiv pølse, vaffel, varm saft og kakeservering hele dagen.

Les mer på www.tromsoseil.no

Powered by Labrador CMS