Første NM i storbåt for to
Første NM i storbåt for to

Første NM i storbåt for to

I begynnelsen av september er det klart for NM i shorthanded-seiling.

Publisert Sist oppdatert

Soon Seilforening ønsker velkommen til det aller første norgesmesterskapet i shorthandedseiling, et mesterskap som vil bestå av to banseilaser og to distanseseilaser. 5. og 6. september skjer det, og arrangørene håper på et stort felt.

– Vi har søkt Norges Seilforbund om å få dele feltet i to dersom det blir over 40 båter og tre dersom de passerer 60, sier en optimstisk Arild Heldal, som er en av initiativtagerne til mesterskapet og som selv har meldt på seg og kona Anne som aller første båt.

I skrivende stund er seks båter påmeldt, og det første målet vil være å passere 20 for å få mesterskapet godkjent.

Heldal forteller at distanseseilasene er planlagt å ta 3-4 timer og foregå på Breiangen og nord for Gullholmen–Horten, mens baneseilasene vil ha kryss/lens-legger. For at det skal kunne kåres mestere, må alle de fire seilasene være gjennomført, og det vil ikke være anledning til å stryke noen.

KLASSEMESTERSKAP i NOR RATING. Parallelt med NM-et i shorthandedseiling vil Soon Seilforening også avvikle et klassemesterskap for NOR Rating-båter med fullt mannskap. Opprinnelig ble det søkt om NM-status også for dette, men NSF var av den oppfatning at et slikt mesterskap ville ligge for tett opp mot NM for ORC-båter.

I klassemesterskapet vil man kjøre det samme programmet som for shorthanded-seilerne.

På land i Son legges det opp til et hyggelig sosialt program.