Første regatta for «Animara»

Team Animara, nybegynner-jentene som skal seile Færdern on en drøy uke, er storfornøyde etter å ha seilt forbi en båt i sin første regatta.

Publisert

SNART FÆRDERKLARE: Team Animara er fem jenter (inkl undertegnende)  som skal seile Færdern i en Vindø 32.

Seilas følger jentebåten «Animara» og vil delta som seilende reporter/mannskap om bord i den 29 fot lange Vindøen under Færderseilasen.

Skipper er tidligere langturseiler Elisabeth Wergeland, som har utfordret tre venninner til å bli med som mannskap.

Utfordringen for jentene er at tre av dem for inntil fire uker siden aldri hadde vært om bord i en seilbåt. I kveld var jentenes fjerde trening på Lysakerfjorden, og den første deltakelsene i tirsdagsregattaen Ullern cup.

Begynner å sitte

Elisabeths far, tidligere First 36,7-eier Sigurd Eide Pedersen, var med for å trene jentene i timing av slag. Og før første gang satt slagene og koordineringen mellom jentene skikkelig.

Kvartetten har hatt en veldig bratt læringskurve, og skipper Elisabeth er fornøyd med at samarbeidet nå begynner å å ta form. Mannskapet på sin side mener at deres fremgang også skyldtes at skipperen nå gir tydeligere og klarere kommandoer enn ved tidligere treninger.

Banket en Bavaria

Ettersom dette var første regatten valgte jentene å safe i starten, og var derfor litt bak resten av feltet fra begynnelsen. Målet var uansett å trene på slag og timing av dette. Ekstra gøy var det derfor å innhente en Bavaria 31 (?) på den nest siste sløretappen.

Konstrasjon er utfordringen

En annen viktig erfaring vi gjorde i dag var dette med å holde konsentrasjonen- hele tiden, konkluderer skipperen under oppsummeringen etter endt seilas.

– Én ting er når vi ligger tett opptil andre båter og man ha med seg hodet hele tiden, eller når man konkurrerer med en nærliggende båt.

Men når vi da blir liggende i liten vind og det ikke skjer så mye er det lett å begynne å snakke om andre ting- og vi glemmer å fokusere, konkluderer Elisabeth, mens resten av oss mesker oss med skipperens hjemmelagde sjkoladeboller i cockpiten.

Alle ler og nikker. – Ja, vi vet, jenter og skravling... Med fem hundeeiere om bord, som alle har blitt kjent via de firbente, er det lett at praten glir over i hund og båt istedet for seiling og båt..

Faren til Elisabeth har seilt mange, mange regattaer, og minner om viktigheten av å helle tiden se etter andre båter å konkurere med - for å holde konsentrasjone og fighter-instinktet oppe, også i "stille" perioder under Færdern.

Les i Seilas 5 om tidligere verdensmester Terje Wangs tips til den ferske Færderjentene.

Powered by Labrador CMS