Fuckups i Marstrand

Det ble en bra dag for seilmakerne etter første dag av Marstrand Big Boat Race.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBOLDET: Svenske Xp 38 «Blues» med spinnakerproblemer. Foto Peter Gustafson.

– Vi lå ann til å komme først i mål i den mellomste klassen, men fikk en broach rett før siste rundingsbøye før mål. Vi mistet spinnakeren, men dette var bare starten av problemene. Vi hektet oss fast i rundingsbøya og tok den med oss. Det ble meget kaotisk. Når vi tok 360 var vi nær å dulte en annen båt, forteller Magnus Dahl på Lurifax. De valgte å gå inn etter første seilas.

– Vi har en båt med IMS-kjøl som ikke er ideell for sterk vind. Vinden økte til 20-25 knop, og mannskapet hadde fått nok. Vi kommer sterkere tilbake i morgen, lover Dahl.

Flere skader

Det var ikke bare vi som hadde problemer i den vinden. Bølgene bygde seg opp med vinden fra vest, og det ble mye sjøgang. Flere båter fikk kinesere og vi så spinnakere bli revet istykker. Den norske Xp44 «To Boonita» fikk problemer med styringen. Det var også en hendelse om bord med ett av mannskapene på en av de norske Landmark-båtene som deltar, forteller Dahl.

Fantastisk arrangement

Tross skader og iskald, sur vind er mannskapet på Lurifax happy.

– Norske arrangører bør se og lære av hva Peter Gustafson har fått til i Marstrand, forteller Dahl. Det var kaos å få lagt til bryggene, men det ventet kald øl til seilerne. Alle båtene ligger samlet på to store brygger, og stemninger er på topp. Nå er det også oppholdsvær, melder Magnus Dahl på telefon til Seilas.

Mannskapet på den norske båten Lurifax, en Sigeria 40 som hadde en god start før alt gikk galt.