Full fart på vestlandet for Melges 24

Når seilerne på Østlandet plasserer båtene i frukthaller, fjøs og garasjer våkner vestandsseilerne

Publisert

- De setter båten på sjøen igjen, forteller Jens A Watne i Bergen Seil. - Det er nylig introdusert en Vestlandsk vinterserie i Melges 24. Med de naturgitt fordelen her på Vestlandet er det ingen grunn til ikke å bruke båten, sier han.

Det blir derfor arrangert seiling på pølsebane annen hver helg. Lagene som skal være med i rankingen i Melges 24 klassen på Vestlandet neste år har allerede begynt treningen. I år var det 8 båter som deltok og arrangøren regner med at det blir minst like mange neste år. Den første påmeldingen kom fra et helt nytt lag fra Bergen. De kaller seg Fishphilosophy.

Det er flere og flere som tar kontakt om Melges 24 og det ser derfor lyst ut for at klassen øker i antall på Vestlandet. Allerede til helgen skal fem båter ut på Grimstadfjorden. Aktiviteten utenfor kontorene til Bergen Seil AS har økt i den siste tiden. Starten for første regatta skal gå klokken 12 på lørdag formiddag. Yr.no melder om 7-8 m/sek og 8 grader og noe regn. Dette er gode nyheter for lagene som nå forbereder seg til tre seilaser.

Powered by Labrador CMS