Fullførte med kullseiling

I den fartsfylte Formula 18-klassen ble det seier til Per Hansen-Tangen i «Wild Cat». Se video av konkurrent som kullseiler.

Publisert

Med seg i «Wild Cat» hadde Hansen-Tangen Stein Varjord. Formula 18 er en meget rask katamaran på kun 18 fot, og nesten som en jolle å regne. Klassen fikk for første gang starte i Færderseilasen i fjor under helt spesielle forutsetninger på sikkerhetssiden.

Færderseilasen er delt opp i fire etapper. I årets Færder ble banen avkortet ved Drøbak, slik at det kun ble gjennomført to etapper. 12 båter deltok i årets seilas.  Andreplass på første etappe og første plass på andre etappe holdt til seier for Hansen-Tangen fra Viken Seilforening.

Drøbaksund

–  Seieren ble sikret i Drøbaksundet, der vi gikk helt kloss opp til Håøya. Vi slapp unna motstrømmen og fikk litt fallvinder ned fra øya, sier Hansen-Tangen til Seilas. På plassene etter «Wild Cat» fulgte Ole Petter Pollen i «Team Pollen /Kirkebø» og så Harald Blom-Bakke i navnløs båt.

Seilas filmet en Formula 18 som tippet rundt rett etter start. Ifølge Hansen-Tangen ble denne seilt av Harald Brøndmo og Kristian Ask. Hansen-Tangen sier at det er helt udramatisk å kullseile i denne klassen.

–    Båtene er lette å rette opp, og vi blir dessuten fulgt av følgebåter.  Med flere pit-stops holder vi også båtene samlet, sier Hansen-Tangen til Seilas.

Se video av kullseiling etter start her.

Powered by Labrador CMS