Gamle mestere i kamp

Etter første dag i NM for BB11 i Kragerø er det hard kamp mellom mesteren fra 2007 og 08 og mannen som vant de foregående års Norgesmesterskap.

Publisert

Sønnavinden er ikke den lettese å seile på i Kragerøfjorden som ligger difrekte øst-vest. Når det blåser gfra syd/syd-syd-vest ligger regattabanewn i le av Stabbestadlandet, noe som gir ujevne vindforhold. Likvevel viste kanonparet Runar Borge og Kjell Klevjer Aas utrolig jevn seiling idag, med fire 2. plasser som tellende. Det gir laget en knapp ledfelse på fjorårsmesterne Jørn og Eivind B. Pettersen, bildet over, som med to første, en 3. og en 4. plass ligger poenget bak i sammendraget.

Deretter er det at langt sprang ned til årets verdensmester i IOD, svensken Urban Ristorp som har med seg Richard Ristorp. Hjemmefavorittene Harald Nilsen og Tor Lønnerød har også alle sine plasseringer under ti, og ligger på 4. plass foran Grethe Halvorsen/Trond Jørgensen og Pål Persen/Herman P. Fostvedt.

Seilas´ mann i feltet hadde ingen god dag på regattabanen. Etter 8. plass i første seilas ble Mikkel og Jakob Thommessen disket for tjuvstart i den andre. I den tredje kom fokka ned etter at festet for fallblokken røk, med den konsekvens at det heller ikke ble seiling i den fjerde. 25. plass er den lite flatterende plassering Seilas-laget har etter første dags seilaser.

Regattaen fortsetter imorgen og søndag og da kommer også Kragerøternene og koggene på banen.

Powered by Labrador CMS