Gi regattabåtene båtplass

Selv med IMS-VM på hjemmbamne i august er det vært færre båter med på NORC-regattaene i år. Her er en ide som kan få flere båter tilbake på banen.  

Publisert

Norge er et land stappfullt av moderne regattabåter, men de fleste ligger i havn disse helgene hvor NORC arrangerer sine to rankingseilaser.  Synd for dem, for Soon Seilforening gjennomførte et bra mesterskap under flotte vindforhold forrige helg hvor 16 båter startet. Denne helgen seiles det NORC regatta i Larvik og dit kommer det 12 båter.

 

Hvorfor ligge til brygga

Hvor er alle  X-båtene, Firts 40.7, Elan 37 og Bavaria Match.

NORC har gjort en fantastisk jobb for å løfte regattaseiling på store båter til et høyere nivå, men oppslutningen har kanskje vært litt laber under årets sesongstart. Seiling på dette nivået krever godt og samkjørt mannskap. Det krever mye organisering, og mange regattaseilere har nok valgt å satse på shorthanded seiling i stede for regatta med fult mannskap.

 

For tette regattaer

Thomas Nilsson, leder av NORC, sier at 10-15 båter dessverre er noe under NORCs målsetning om 20 båter i hver enkelt rankingseilas. Han mener antall er akseptabelt hvis man sammenligner med andre klasseklubbregattaer, men tror at to rankingseilaser rett etter hverandre så tidlig på året ikke har vært en ideell løsning. Dette vil NORC ta til etterretning og ser på muligheten for en forbedret rankingordning rettet mot et stort mesterskap på våren og et på høsten, og hvor både Færdern og Hollenderen inngår som distanse seilaser. Thomas ser imidlertid positivt på den generelle utviklingen i klassen og håper på minst 25 norske båter under VM på Hankø og enda flere til NM i september.

 

Nok av gode seilere

Det finnes nok av gode seilere som drømmer om å seile på en skikkelig regattabåt. Problemet er å finne seilerne og sette dem sammen i et fungerende lag. For en eier kan det være nok å bare administrere båten.  Det er snakk om organisering, og her bør båteierne få hjelp. Jeg syns at seilforeningene bør se verdien av storbåt seiling også. La juniorene slippe til som mannskap, og premiere båteierne om de er aktive.

 

Gi regattabåt-eierne båtplass

Båtplass er en mangelvare, men seilforeningene har plasser. De leies ut plasser til stort sett turseilere selv om det er en idrettsforening. Hva med å la de ivrigste regattaseilerne få hedersplassen foran klubbhuset. Sette av et par plasser til regattaseiling på høyt nivå hvor eieren må ta med seg medlemmer av klubben som mannskap. Sette krav til deltagelse i de viktigste regattaene

Powered by Labrador CMS