Girer opp foran Express NM

Expressklubben har store planer om å få 40 båter på startlinjen til NM i Express under Moss Raymarine Race 21.-23. august i Moss.

Publisert

-  Vi vet at det er et høyt mål, men dette er en klasse som virkelig fortjener å ha 40 båter på startlinjen. Vi har både hard racing og et veldig godt sosialt miljø etter regattaene. Moss Raymarine Race kommer dessuten til å by på en ekstra fin ramme rundt arrangementet, Mathias R. Friis, leder i Express klubben.

 

I klassikeren Færderseilasen har det  de siste årene i snitt vært oppunder 50 båter påmeldt. Friis mener at det samtlige av disse bør kunne få en kanonhelg i Moss den 21.-23. august.

 

- Vi ønsker også så mange Express-seilere som mulig fra miljøene på Sørlandet, Vestlandet og ikke minst fra Sverige. Svenske seilere har jo en tradisjon for å ta medaljer i våre NM. Som norsk seiler er selvfølgelig ikke det morsomt, men det er alltid gøy når noen bidrar til å heve nivået, sier Friis.

 

I fjor var det Ralf Wickström, Svein Andreasen og Espen Andreasen (Fredrikstad Seilforening) i Båtbua som tok med seg gullet hjem.

 

Express klubben har laget en egen NM Blogg: http://express.blogg.no/. Eller finner man det meste en trenger på www.expressklubben.no og invitasjon til Moss Raymarine Race finner dere her: http://www.moss-seilforening.org/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=9&id=79&Itemid=220

 

- Vi er vel en av de aller største kjølbåtklassene i Norge med oppslutning fra store deler av landet. Det er flere seilforeninger som har 10-15 båter aktive hver eneste uke. Alle seilforeninger med respekt for seg selv bør stille med minst et Express lag i Moss, sier Friis.

 

Under NM kommer klubben til å sørge for videofilming og ekspertkommentarer underveis. Målet til klubben er at så mange som mulig skal heve nivået sitt ytterligere under mesterskapet.

 

Powered by Labrador CMS