Gjennom høytrykket vest for Azorene

Spenningen var til å ta og føle på da Volvo Ocean Race båtene skulle gjennom høytrykket ved Azorene. Se video.  

Publisert Sist oppdatert

Etter noen nervepirrende døgn gjennom høytrykket ved Azorene er båtene nå inne i en økende nordøst som skal gi plain sailing til mål i Lisboa der båtene er ventet inn imorgen tidlig. Passeringen av høytrykket separerte feltet for en gangs skyld. Det har ført til at det nå har dannet seg en tetgruppe på tre,«Brunel», «MAPFRE» og «Dongfeng» og en baktropp med «Alvimedica», «Abu Dhabi» og «SCA». Det så en stund ut til at «SCA» skulle lykkes med sitt radikale nordlige kursvalg, men før jentebåten hadde kommet ajour med lederne kom disse inn i friskende vind i forkant og lukket dermed effektivt porten for Sam Davies & Co.

Den store taperen var «Abu Dhabi» som en stund lå sist i feltet, men som nå har en båt bak seg og må se at ledelsen til «Dongfeng» vil skrumpe. Slik det nå ser ut er det mer sannsynlig at den fransk/kinesiske båten vil ta igjen båtene foran enn at «Abu Dhabi» vil gjøre det. Holder denne rekkefølgen til mål, vil ytterigere to poeng være tapt og racet er igjen åpent med tanke på sammenlagtseieren. 

- Vi har en tøff tid nå, sa skipperen på «Abu Dhabi», Ian Walker som ble liggende tre timer i vindstille mens konkurrentene dro fra.

- Men det er slikt man må regne med nå man skal rundt hele kloden, sier han. Dessverre fort Walker er etappen nå i en fase der de rike blir rikere når vinden frisker i forkant. Det han kan håpe er at at det byr seg muligheter oppunder kysten av Portugal der de 1000 meter høye fjellene kan skape en uforutsigbar effekt. Det er spådd lett nordlig vind på slutten av etappen, noe som gir innhentingsmuligheter for båtene bak. Særlig kan vi forvente en jevn og spennende avslutning for de tre lederbåtene, der «Dongfeng» kan gi regattaen ny spenning ved å plukke opp en båt eller to.

Leg 7 - NEWPORT - LISBOA

Posisjoner 26. mai 0344

1. Team Brunel   449 nm igjen å seile,   17.6 knop

2. MAPFRE  + 3.6    17.3

3. Dongfeng Race Team   + 4.1    16.9

4. Team Alvimedica   + 21.3     16.2

5. Abu Dhabi Ocean Racing    + 31.8      17.3

6. Team SCA    + 44.9     17.3