Glad for dommen, sier America´s Cup ekspert

Franskmannen Bruno Troublé som har frontet Louis Vuitton Cup siden 1983, sier at dommen i New Yorks apellrett er bra for America´s Cup.

Publisert

Louis Vuitton terminerte sitt sponsorat av utfordrerseiasene til America´s Cup da Ernesto Bertarelli vant America´s Cup for 2. gang i 2007. Treenigheten Alinghi Team, America´s Cup Management og challenger of record, spanske Club Nautico Espanol De Vela (CNEV), ble det samme som at hjemmelaget i fotball også oppnevner dommerne, sa Louis Vuittons talsmann Bruno Trouble´ da han erklærte at luksusmerkevarekjeden trakk seg fra et videre samarbeid om America´s Cup.

Trouble´ som selv har deltatt i flere America´s Cup seilaser som skipper for den kontroversielle kulepannmagnaten Baron Bich, følger imidlertid AC utviklingen med argusøyne. For som han sier, - Vi er ikke ferdige med Ameica´s Cup og kommer gjerne tilbake når det nåværende regimet opphører og America´s Cup bringes tilbake til et tradisjonelt mønster.

Louis Vuitton sto tidligere i år bak den vellykte LV Pacific Series der 10 lag møttes i lånte America´s Cup versjon 5 båter, stilt til disposisjon av Team New Zealand og BMW Oracle, og der TNZ vant over erkerival Alinghi i finalen. - Det blir neppe siste gang vi er involvert i en regatta med America´s båter, men før vi går inn i utforderseilasene til America´s Cup igjen vil vi se nøye på reglene, sier Triublé til Seilas.

Etter at appellretten i New York avsa sin dom i forrige uke tror Troublé sjansene for ulike konsekvenser blir som følger:

65% Deed of Gift match i 90 fots flerskrogsbåter

20% America´s Cup med mange utfordrere (muligtichallenge)

10% Saken appelleres på nytt og går tilbake til rettsapparatet

5% Bertarelli sier at nok er nok, kaster inn håndkledet og gir pokalen til BMW Oracle.

Bruno Troublé mener Bertarelli taler med to tunger når han har stilt seg bak, og har fått mange utfordrere bak en multichallenge i 2011. Han tror sveitseren egentlig nå vi foretrekke en Deed of Gift match der Alinghi og BMW Oracle møtes i 90 fots flerskrogsbåter, en match Bertarelli tror han vil vinne, selv om BMW Oracle allerede har mange måneders trening på vannet bak seg. På den annen side tror han Larry Ellison og BMW Oracle Team vil går en mulitchallenge for å unngå å bli enda mer upopulær hos de øvrige utfordrerne.

For America´s Cup fans blir det utvilsomt spennende dager, uker og måneder fremover.

Powered by Labrador CMS