Glomma papp på lørdag

 Regattaen arrangert av Sarpsborg seilforening blir finalen i Union race.

Publisert

– Årets finaleseilas I Union Race nærmer seg, og det er stor spenning om sammenlagt seieren i flere klasser. I LYS Racing klassen er det foreløpig CB 365 ”CB’n med Kjell Norli som leder, men Martin Kamperhaug med Banner 31 ”Six Pack” og Jon Johnsen med Elan 410 ”Frisk” kan ved topp plasseringer også ta sammenlagt seieren. I LYS SH står oppgjøret mellom Cayenne 42 ”Veninna” med Svein Olav Moe og og Smaragd ”Hanna” med Peter Brænne som skipper, Skriver Morten Harlem i en melding til Seilas.

I TUR klassen er det ”Madam”, en Mistral 33 med Øivind Riis som skipper og ”Magica”, en Bavaria 42 C med Morten Klever som skipper som slåss om det gjeveste trofeet. Seilasen arrangeres på faste merker i området Skjeberg/Singløyfjorden /Hvaler( Sjøkart 1) og det er definert 5 mulige baner med lengde fra 19 – 26 nm.

Sarpsborg Seilforening ønsker seilere velkommen fra fredag ettermiddag og det er anledning for etteranmelding frem til lørdag kl. 0930.

I samarbeid med Quantum Sail Design Group inviterer Union Race til trim og strategi seminar for deltagere og andre interessenter på Seilerhytta i Løkkevika fredag 10.09 kl 19.30 hvor hovedmålsetning er å gi den gjennomsnittlige deltageren nyttige tips og verktøy for seilasen etterfølgende dag.

Lørdagen starter med skippermøte kl 10.30, start for LYS tall 1.00 kl 12.00 og maksimaltid satt til kl 1730. Det blir deretter premieutdeling for Glomma Papp Cup 2010 samt premiering for Union Race serien 2010 før det arrangeres tradisjonell seilerfest for store og små.

Det ventes i området 40 båter til start og det er plass til flere.