God start for norsk jente i New Zealand
God start for norsk jente i New Zealand

God start for norsk jente i New Zealand

New Zealands åpne mesterskap for Optimistjoller arrangares i påsken i Wellington, New Zealand. Norske Ragna Agerup deltar som en del av det australske landslaget i mesterskapet.

Publisert

Fra Norsk Optimistjolleklubbs pressekontakt, Odd Roar Lange, p.t. i Rio de Janeiro, har vi mottatt denne rapporten:

Landslagene til Australia, New Zealand og Singapore hadde en firedagers treningssamling i Wellington før regattaen startet. Treningssamlingen ble avholdt i sterk vind 10 - 15 m/s og 1-2 meter bølger. Det var forventet at selve mesterskapet som startet langfredag også ville bli avholdt i tilsvarende forhold, siden Wellington er by hvor det typisk blåser mye.

 

190 seilere deltar i "Gold Fleet" i det åpne NZ mesterskapet. Seilere fra Tahiti og Noumea (Frankrike) deltar også så utenlandsandelen og konkurransen er betydelig.

 

Første regattadag er nå over. Kun to seilaser ble avholdt i svært lett vind.  De australske seilerne har bitt godt fra seg med en første, en andre og en tredje plass og har tre seilere blant de 11 beste.  Ragna har også hatt en god dag på vannet og ligger på 10. plass sammenlagt etter en 8. og 12. plass. Hun er også tredje beste jente så langt i mesterskapet. Douglas Campbell, som mange vil huske fra hans 5.plass i fjorårets NM, ligger på en sterk 3.plass overall.

 

Regattaen fortsetter i enda fire dager.

 

Resultatene kan du finne her.

 

Powered by Labrador CMS