Foredrag

160 mennesker var møtt frem til North Sails loft ved Leangbukta for å høre på Are Wiig.
160 mennesker var møtt frem til North Sails loft ved Leangbukta for å høre på Are Wiig.

Fullt hus hos North Sails

Mange ville høre Are Wiig fortelle hele historien fra Golden Globe Race

Publisert Sist oppdatert

Aldri før har så mange vært for å høre et fordrag på North Sails loft i Leangbukta. Ca 160 personer hadde betalt sine 250 kroner for å høre på Wiig og støtte ham mot et nytt prosjekt i 2022. Wiig viste lystebilder og video fra havariet som viste en båt med kaos under dekk og store skader og lekkasjer ellers. Wiig viste forbilledlig sjømannskap ved å sette nødrigg og komme seg helskinnet til Cape Town. Hadde uhellet skjedd noen hundre nautiske mil senere hadde han neppe greid å stå opp Kapp det Gode Håp og istedet måttet seile helt til Australia. Da hadde han trolig seilt fremdeles.

Mentalt på høyden

Wiig fortalte at han var mentalt på topp og stortrivdes med seilingen etter to måneder i sjøen. Tre dager storm hadde han ridd av uten store problemer, og det var da båten lå bi og Wiig jobbet med å reparere vindroret at det fatale skjedde. Han innrømmer at han i timene etter var litt mutt, men det hadde tydelig gitt seg til igår, og Wiig trollbandt de mange tilhørerne med et humørfylt og tidvis selvironisk foredrag. Hans mediekontakt Jon Amtrup, som kjenner prosjektet bedre enn noen, stilte morsomme og poengterte spørsmål som Wiig besvarte på en morsom måte.

Vil være med igjen

Havariet har ikke tatt lysten fra Wiig for å være med på et nytt Golden Globe Race i 2022. Han er ikke interessert i å seile jorden rundt med mindre det er i en kappseilas, og Wiig seilte hele tiden for å gjøre det beste mulig i dette racet. Da masten røyk og han måte bryte, lå han på 3. plass i regattaen, til tross for at hans «Olleanna» var fire fot kortere enn Rustler 36 som mange av konkurrentene hadde valgt. For å finansiere dette racet hadde Wiig og kona Idun solg huset og flyttet til en mindre bolig. Det går neppe fruen med på en gang til, så om det skal bli noe race i 2022 må det sponsormidler til. Wiig anslår et godt budsjett til å ligge på tre millioner kroner. Å dømme etter stemningen på gårsdagens møte er det flere som er villig til å støtte Wiig på veien. Til det siste racet ble det samlet inn 250.000 kroner fra enkeltpersoner. Det beløpet må minst dobles nå for at Wiig skal ha en nødvendig startkapital for å komme igang. Wiig anslår at det vil ta tre år å forberde seg skikkelig. Det betyr at arbeidet med finansiering må igang snart.