Test fra arkivet: Grand Soleil 37

Full fart. Grand Soleil 37 var en usedvanlig lettdreven båt som burde gi sine fremtidige eiere mange gode seilopplevelser.
Full fart. Grand Soleil 37 var en usedvanlig lettdreven båt som burde gi sine fremtidige eiere mange gode seilopplevelser.

Lettdreven italiener

Når du kan sende roret i borde med et enkelt rykk i rattet, er det grunn til å bli imponert – og kanskje få litt prestasjonsangst for hvordan du skal finstyre deg gjennom bygene med dette finslepne maskineriet. Grand Soleil 37 er en gjennomført båt som gir mye seilglede.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 15 år tilbake og funnet en omtale av Hanse 400. Testen ble skrevet og utført av Jon Amtrup & Andreas Holo og ble publisert i Seilmagasinet 5-2005. Grand Soleil solgte godt på det norske markedet på den tiden med modellene på 37, 40 og 43 fot laget over samme lest. De bet også godt fra seg på regattabanen.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Verftet Cantiere del Pardo i Italia har hatt stor suksess med samarbeidet med designerduoen Botin & Carkeek, og da spesielt på den internasjonale racingarenaen med Grand Soleil 42R. Målet har hele tiden vært å videreføre samarbeidet til også å gjelde cruising-markedet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS