Grekerne ga America's Cup vinnerne uventet kamp

Louis Vuitton Pacific Series startet i Auckland idag. Resultatene ble stort sett for forventet, men det greske laget som debuterte i America's Cup klassen ga pokalforsvarer Alinghi uventet hard kamp

Publisert

Det greske laget med den erfarne matchseileren fra New Zealand, Gavin Brady, forøvrig vinner av Seilas Norges Cuo i 1997 initierte en agressiv startsekvens der de to båtene på et tidspunkt var i berøring med hverandre. Grekerne måtte senere ta en straff, men kom best ut i sterten og ledet lenge på den første kryssen. Alinghi med taktiker Brad Butterworth hadde en knapp ledelse på 16 sekunder ved første merke og var til sliutt to minutter foran i mål. Lkevel var det en liten sensasjon at grekerne som satte sine ben i en America´s Cup båt for første gang bare for få dager siden, kunne by pokalforsvarer Alinghi på en hard kamp.

I en annen match slo franske K-Challenge China Team i en duell der verdens to høyest rangerte matchseilere møttes, regjerende verdensmester Ian Williams som rormann for kineserne, mens Sebastien Col, leder ISAF rankingen foran nettopp Williams, styrte for det franske laget.

Følgende lag deltar i regattaen:

1. ETNZ – NZ

2. BMW ORACLE RACING – USA

3. K-CHALLENGE – FRA

4. LUNAROSSA – ITA

5. TEAM SHOSHOLOZA – SOUTH AFRICA

6. DAMIANI ITALIA CHALLENGE – ITALIA

7. GREEK CHALLENGE – GRE

8. CHINA TEAM – CHI

9. TEAMORIGIN – U

10. ALINGHI - SUI

Powered by Labrador CMS