Gryende interesse for Figaro

Antall shorthandedseilere som ønsker å ta skrittet fra sine vanlige båter til mer spesialerte farkoster øker.Flere har luktet på den voksende 40 fots klassen og nå retter flere sentrale aktører i miljøet blikket mot Figaro II klassen

Publisert

Figaro II er den mest populære shorthandedklassen i soloseilernes hjemland Frankrike. Den første Figaro  som var en stor suksess ble erstattet av Figaro II i 2003 som bare det første året ble bygget i et antall på mer enn 50 båter.  Det er også maksimumsantallet for deltakere i Solitaire Afflelou Le Figaro som regnes som soloseilernes verdensmesterskap og klassen rekrutterer seilere til Open 60 klassen slik E-jollene her hjemme rekrutterer til OL klassene.

Miljøet er sterkt, særlig på Franrikes vestkyst og vi glemmer ikke da vi for halvannet år siden prøveseilte Pogo 40 ved kysten av Bretagne og møtte et kobbel av Figaroseilere som var ute å trente midt i uka. Det blåste ca 15 m/sek og båtene kom mot oss på kryss i fin balanse. Da vi etter noen timers frisk slør la opp til bidevindsseilas møtte vi Figaroene igjen, denne gangen lensende med spinnaker i full plan. Alle i solsoseilas.

Figaro II er tegnet av Marc Lombard og bygges på Beneteau verftet. Den er 33´2 og veier kun 3.6 tonn inkl. vannballast på 260 l. Båten er strengt entype og det er ikke mulig å flytte et eneste beslag.  Prisen er ca 1.250.000 kroner fra verft pluss seil og mva.

Nå har den gamle OL seileren (sølv i Flying Dutchman 1988) Ole Petter Pollen våknet av en lengre dvale fra regattaseiling og planlegger å realisere en drøm han lenge har båret på, nemlig å gjøre en skikkelig satsning på soloseilas. Pollen og mannen som må få æren for å ha satt igang shorthanded interessen her hjemmme, Andre kjente seilere følger også nøye med i kulissene på det som skjer i denne klassen.

Pollen sier til Seilas at han og de andre vil bruke god tid til å bestemme seg, men at en av de faktorene som trigger dem er at målestokken blir veldig tydelig så lenge det er entype og at det finnes et miljø i Frankrike der de beste shorthanded seilerne seiler denne båten i de store mesterskapene.

Pollen håper at flere norske seilere kunne satse i denne klassen og har håper et eventuelle interesserte vil kontakte ham på [email protected] eller telefon 9177 1451

La Solitaire Afflelou Le Figaro starter 31 juli 2007 med etappen fra Caen til Crosshaven i Irland på 414 nm. deretter seiler båtene fra Cork via Fastnet til Brest, en distanse på 344 nm. 3. etappe starter 11. august. Igjen skal båtene runde Fastnet før de setter kursen sydover mot spanske La Coruna, i alt 762 nm. siste etappe går over Biskaya med innkomst i Les Sables d’Olonne, den berømte havnen der Vendée Globe regattaen har sin start og innkomst. Distanse 355 nm.

Powered by Labrador CMS