Test fra arkivet: Hallberg-Rassy 48

HR 48 er en virkelig langbent turbåt med gode seilegenskaper og en kraftig motor for stille etapper.

Perfeksjonert tradisjon

Gamlesjefen Christoph Rassy har overlatt roret til sønnen Magnus. Men tro ikke at det kommer til å endre Hallberg-Rassybåtene selv om gubben sjøl drar på jordomseiling i sin trofaste HR 62 «Bamse»! Her er nye Hallberg-Rassy 48.

Publisert Sist oppdatert

I april 2005 dro Henrich Nissen-Lie til Ellös for å teste Hallberg-Rassy 48, en modell som først nylig ble erstattet av Hallberg-Rassy 50. Det ble bygget 90 båter av modellen, en båt som fikk et løft i 2013. Testen ble publisert i Seilas 5-2005.

Det er feil at båtene våre ikke forandres, protesterer Magnus. Han viser dusinvis av store og små endringer på den nye HR 48, slik han også tidligere har gjort på 40’- («Årets Båt» i Europa i 2002) og 37’-modellene. Og her ligger nettopp hemmeligheten ved Hallberg-Rassys suksess i turseilermarkedet. Helt siden «Rasmus 35» ble lansert for snart 40 år siden er konseptet blitt finslipt år for år. Båtene har stadig fått bedre seilegenskaper, blitt raskere for seil og morsommere å seile. Men uten at dette er gått ut over komforten og eiergleden. Under Magnus Rassys ledelse er de nye modellene blitt større under dekk, bredere akter og de har fått lenger vannlinje å seile på. HR 48 er en videreutvikling av HR 46. Båten er bare 21 cm lenger i skroget, men har 1,35 m lenger vannlinje! Bredden er blitt 47 cm større og seilarealet er økt med hele 26,9 kvm. Selv motoren har fått en sylinder i tillegg. Kjølvekten er økt med 1,15 tonn, men deplasementet er bare blitt to tonn mer. Listen over detaljforbedringer fyller et helt tettskrevet A4-ark og illustrerer hvordan verftet finsliper og utvikler sine tradisjonelle produkter.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER