FAKE: Det skal et trenet øye til for å skille EcoDeck fra ekte vare.

Hallberg-Rassy – nå med kunstig teakdekk

Magnus Rassy mener han endelig har funnet en løsning som kan erstatte et klassisk teakdekk.

Publisert

Teakdekk er nesten en selvfølge på en Hallberg-Rassy, selv om dette har vært ekstrautstyr på de mindre modellene de senere år.

– Dette er noe nytt som ikke føles eller kjennes som det er noe nytt, men er slik Hallberg-Rassy alltid har sett ut, skriver Magnus Rassy i en pressemedling. Verftet har landet på EcoDeck fra nederlandske Marron som det nye alternativet til teakdekk. Produktet har i flere år blitt brukt på superyachter, og kan nå også tilbys på en Hallberg-Rassy.

Ekte teak blir dyrere

Hallberg-Rassy kan fremdeles tilbys med tradisjonelt teakdekk, men prisen på teak er kraftig stigende.

– Prisen på EcoTeak er på nivå med hva teak kosten for en tid siden. Sammenlignet med dagens teakpris blir dette billigere. Men vi har et relativt stort lager med naturlig teak, og kan tilby dette i lang tid fremover, forklarer Rassy til SEILmagasinet.

Flere fordeler

Det er ikke pris, men enklere vedlikehold som er det største argumentet for EcoTeak. Det skal ha alle de gode egenskapene til ekte teak, men samtidig ha bedre holdbarhet, og kreve mindre stell.

– På kort tid har vi fått flere positive tilbakemeldinger på Ecoteak, men det er fremdeles mange som vil ha ekte vare, sier Rassy.

EcoDeck er laget i polyuretan som skal ha bedre egenskaper enn annen kunstteak som gjerne er laget i PVC.

Den første Hallberg-Rassy med kunstteak vil bli stilt ut på Orust Sailboat Show på Ellös i slutten av august.