Smakebiter fra Hankø

Et stort internasjonalt medieteam er på plass på Hankø for å lage videoer. Sjekk hva de har laget.

Publisert

Medieteamet er på plass for å fore pressen med materiale fra Europamesterskapet, men så langt er lite blitt delt i norske nyhetskanaler.

–Vi har blitt kontaktet av store mediehus i Sverige og Finland, men de norske ser ikke ut til å finne europamesterskapet på Hankø noe interessant, forteller KNS sin informasjonsmann, Christian Ruscetta. Ruscetta har også vært på brygga med kamera og mikrofon og snakket med de norske seilerne etter den lange havseilasen.

Svak norsk start

Sett med norske øyne, så har ikke starten av EM vært noen sportslig suksess. Beste norske båt etter havseilasen er Arcona 385 «Ibb» med en tredjeplass. First 35 «Smil» er andre norske båt blant de ti beste. «Smil» åpnet med en sjetteplass. I klasse C deltar 31 båter.

Også TP52 «Jokerman» åpnet med en tredjeplass, men med bare seks båter i klassen, så kan det beskrives som en midt på treet-plassering.

Det er fire norske båter blant de ti beste i klasse C, men beste norske, Landmark 43 «White Shadow» ble slått av hele fem X-41, og alle utenlandske.

«Game» ble åtte, «Son of Hurricanes» ni og «SailLogic» ti.

Nye muligheter

I dag fortsetter mesterskapet med baneseilaser. Det blir det også torsdag. Fredag blir det en kort havseilas, mens mesterskapet avsluttes på lørdag. Det er dermed gode sjanser for de norske båtene å klatre på resultatlistene. Kanskje det vil vekke mediene i Norge også. Fine bilder er det i hvert fall fra Hankø.

Du kan følge seilasene her

Du finner resultatene her