Hankø Race Week starter på St. Hans

HANKØ RACE WEEK: Drake-klassen er en av seks klasser som deltar i Hankø Race Week, og det er forhold som dette man forbinder med «ekte Hankø-forhold» ? og ønsker seg.

Festen starter i dag

I dag, på selveste St. Hans aften, starter Hankø Race Week. 85 båter i seks klasser er klare til start.

Publisert Sist oppdatert

Melges 24, IOD, Drake, Express, 11-meter og ORC utgjør årets klasser i den tradisjonsrike regattaen Hankø Race Week, som i år arrangeres en uke tidligere enn hva som har vært gjengs tidligere om årene.

85 båter alt i alt stiller til start, og det er Express med sine 27 båter som er den største klassen, men vel så mange seilere er det i ORC-klassen der 16 båter deltar og hvor mange av dem vil benytte regattaen som en oppvarming til ORC-VM i København senere i sommer. ORCi-seilerne starter sine seilaser lørdag 25. juni.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

FØR START: De siste forberedelsene før regattastart er i gang ved bryggene utenfor Hankø Yacht Club.

Frisk åpning

Regattaen foregår på banene utenfor Garnholmen, og ifølge yr.no vil det kunne bli en frisk åpningsdag i dag. 7–8 m/sek fra sydøst lyder varselet på. De neste dagene skal det bli noe lettere forhold.

En rekke skarpskodde seilere og kjente seilernavn er på plass under Hankø Race Week, som er er en av de største regattaene i Norge – og den største når det gjelder å samle ulike kjølbåtklasser. Regattaen følger på mange måter opp en gammel tradisjon tilbake til tiden med landsregattaer.

Se deltagerlisten.

Sosialt møtested

Foruten oppgjørene ute på regattabanen er det også et omfattende sosialt program der Hankø Yacht Club vil være i sentrum for begivenhetene. Det er også en tradisjon at de ulike klasseklubbene har arrangementer under regattaen for sine medlemmer, og det sosiale vil nok toppes med konsert med DeLillos på Hankø Fjordhotell lørdag.