Spektakulære regattabaner i Rio
Spektakulære regattabaner i Rio
Godt norsk lag i 49erFX
Godt norsk lag i 49erFX

Håp om norske topp ti plasseringer når prøve OL starter i Rio i dag.

Alle de seks norske lagene kan komme til medaljefinalene i prøve OL-

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Anders Pedersen er et spennende navn som Finnjolleklassen skal avgjøres

De norske seilerne har allerede vært i Rio i noen dager for å forberede seg. De  melder om renere vann enn fryktet og generelt meget gode seileforhold. Prøve OL regattaen som starter i dag og varer frem til 22. August har samlet ikke mindre enn 339 seilere fra 52 nasjoner fordelt over ti klasser som skal seile på seks baner, tre innenfor og tre utenfor Guanabara Bay.

Det norske laget består av Tirl Bue, KNS i Laser Radial, Mathias Mollatt, Moss i Laser standard, Anders Pedersen, Drøbaksund i Finnjolle, Helene Næss og Marie Rønningen, Tønsberg i 49erFX, samt brettseilerne Maria Mollestad og Sebastian Wang-Hansen, begge fra KNS.

Selv om 18 av medaljevinnerne fra prøve OL tok medalje i London i 2012 er det slett ikke sikkert at deltakelse i denne regattaen er ensbetydende med deltakelse i 2016. Først skal nasjonene kvalifiserer gjennom det siste VM før lekene, og deretter skal de nasjonale m yndigheter ta ut sine lag. 

I Norge er for eksempel de best rangerte Laserseilerne Marthe Enger Eide og Kristian Ruth hjemme. Det samme er tvillingsøstrene Ragna og Maja Agerup som har vært jevngode med Tønsbergjentene som nå skal seile i Rio.

At de som nå får seile i Rio har en fordel er imidlertid klart. Et godt resultat betyr mye både for selvtilliten og det vil gjøre inntrykk på NSF og Olympiatiatoppen som skal ta ut det endelige OL laget til 2016.