Harald Fæste klar for ungdoms OL 2010

EM i Byteklassen ble avsluttet idag. Mesterskapet gjelder som uttak til Youth Olympic Games i Singapore

Publisert

Mandag var siste dag i Europamesterskapet for Byte CII klassen som ble avviklet i Imperia på den italienske middelhavskysten. Byte CII er klassen det skal seiles i de første Youth Olympic Games for 15 og 16 åringer som arrangeres i Singapore i august 2010. Europa har en kvote på 7 gutter og 7 jenter til mesterskapet i Singapore, og Europamesterskapet var kvalifiseringsregatta for disse plassene. Byte klassen er ikke særlig utbredt i Europa, men til sammen 43 gutter og 33 jenter fra mer enn 20 nasjoner hadde funnet veien til klassen og mesterskapet for å forsøke å kvalifisere seg til regattaen i Singapore. Noen hadde erfaring fra Byte klassen, men de fleste kom fra Laser og noen fra klasser som 420, 29er og Zoom8.

Norge stilte med et lag under ledelse av KNS trener Iens Ludvig Høst bestående av to seilere i hver av klassene. Line Flem Høst og Karianne Hammarstrøm i jenteklassen, og Henrik Begby og Harald Fæste i gutteklassen.

Laget forberedte seg til mesterskapet gjennom en ukes treningsleir i Imperia i uke 43, og noen dagers trening før mesterskapet startet forrige uke. Selve mesterskapet gikk av stabelen 4 – 7 desember.

Det var relativt frisk vind de første to dagene. Dette passet spesielt de norske guttene bra, og etter to dager lå Henrik 4 og Harald 9. Jentene slet litt mer, og lå litt lenger bak.

Dag 3 og 4 var det lettere vind. Harald mestret også dette, og var helt oppe på 3 før siste dag. Siste dag bar litt preg av safeing og han falt ned til 6 totalt og 5 blant europeerne til slutt. Mer enn godt nok til å kapre en av de 7 plassene til ungdoms OL.

Henrik Begby endte på 12, Karianne Hammarstrøm på 17 og Line Flem Høst på 21 plass til slutt.

Resultater finner du her

Mer info om Byte

Mer info om Youth Olympic Games 2010

Powered by Labrador CMS