Harald seiler som en konge og leder blant klassikerne

Kong Harald sliter med startene, men er ellers den som gjør minst feil på banen. Idag måtte flere av de moderne båtene se 70 år gamle «Sira» foran seg i mål

Publisert

Kong Haralds båt "Sira" har tatt ledelsen blant de klassiske båtene under VM for 8-metere på Hankø etter tirsdagens to seilaser. - Humøret blir bare bedre og bedre om bord hos oss, sier Siras taktiker Einar Koefoed. Det er dobbelt sveitsisk i teten totalt sett etter at «Aluette» vant begge dagens seilaser.

Det var særlig i den første seilasen at «Sira» med Kong Harald til rors og Einar Koefoed som taktiker var heldige med veivalget. De kom rimelig bra ut på le side og fikk med seg et gigantisk vinskift mot venstre på den første kryssen. Dermed rundet «Sira» som nummer to ved kryssmerket, bare med sveitiske «Aluette» foran seg.

- Det er jo ikke mulig å seile fra de moderne båtene kun på fart, men vi var heldige med de skiftene og fikk bedre vindvinkler på kryssen, og da kan det fort bli både 50 og 250 meter tjent når vinden skifter så mye som i dag, forteller Koefoed.

«Sira» kom i mål som fjerde båt, med tre moderne båter foran seg, mens finske "Silja" som er Siras argeste konkurrent i kampen om Sira Cup kom i mål fire båter bak Sira, og mistet dermed ledelsen sammendraget og i kampen om Sira Cup.

I dagens andre seilas kom ikke Sira fullt så godt ut, men Kongen seilte imponerende på den første kryssen og innhentet «Silja» som deretter måtte finne seg i å ligge noen båtlengder bak gjennom hele seilasen. Her var alle de fem moderne båtene, pluss den franske klassiske «Cutty-Tou» foran «Sira» og «Silja“, som havnet på henholdsvis 7. og 8. plass i denne seilasen. Kong Harald på «Sira» er etter tirsdagens seilaser på femteplass totalt av alle båtene i VM, med kun moderne båter foran på listen. «Silja» ligger på plassen bak, fire poeng etter.

Einar Koefoed er positivt overrasket over utviklingen i VM, men innrømmer at mannskapet på «Sira» ikke helt visste hva de gikk til da mesterskapet startet i går.

- Av de som er ombord er det jo bare Kongen selv som har seilt regatta med «Sira», men det var jo i 1983 på Hankø og i 1955 i Sandhamn i Sverige. Vi har trent en del sammen med «Silja», og de har jo seilt regatta med sin 8-meter i mange år nå. Vi har sett at vi har holdt bra følge med dem, særlig i mye vind, men ut over det visste vi svært lite om hvor fort «Sira» går, sier Koefoed. - Vi koser oss i alle fall nå!

Dagens store overraskelse er franske «Cutty-Tou», som med to sjetteplasser i dag er i ferd med å nærme seg Sira og Silja i kampen om Sira Cup. Båten ligger nå som nummer syv totalt. Sveitsiske «Yquem II» leder fortsatt VM totalt, men med kun ett poengs margin til «Aluette». De neste seilasene i VM går onsdag, torsdag er det hviledag og fredag og lørdag er mesterskapets to siste dager.

Komplette resultater blir tilgjengelig i løpet av kvelden på: http://www.kns.no/Engelsk/Race/8mR_World_Championship/Results/

Powered by Labrador CMS