Heldal Haugerud leder Knarr NM, Seilas i B-gruppen

Morten Heldal Haugerud, KNS vant den første NM seilasen i Bergen igår, mens Seilasdebuten i Knarr tilsa en foreløpig plass i B-gruppen.

Publisert

Det ble en nydelig sommerettermiddag på Raunefjorden utenfor Bergen Seilforenings anlegg på Hjellestad igår. Lett skiftende bris fra vest til nord ga seilerne to fine, men utfordrene seilaser. I den første ledet Morten Heldal Haugerud, KNS fra start til mål og vant klart. Seilas som debuterte i Knarrklassen fikk ikke helt opp farten og rytmen, og etter en brukbar første kryss med 6-7 plass ved merket, falt vi jevnt og trutt bakover i feltet. 13. plassen i mål var såvisst ikke noe å rapportere over fjellet.

I den andre traff vi det forventede vindskiftet godt og ledet ved første merke, men klarte heller ikke nå å holde plasseringen. Vi burde ha holdt 4. plassen i mål, men et par unødvendige småfeil ødela. Vi slapp Heldal Haugerud forbi etter en svak runding av siste lensemerke, og en urutinert målpassering kostet nok en plassering. Med 6. plass i mål ligger Seilasbåten på 11. plass sammenlagt, men i en jevt B-gruppe der det bare skiller fem poeng opp til 4. plass.

Morten Heldal Haugerud leder sammenlagt, men har sammen poengsum som Jan Møller-Nielsen og NM vinneren to to siste årene Johan Gustav Hvide,

Idag skal samles båtene etter planen på Korsfjorden, der det med 4-600 meters dyp skal gi arregørene visse utfordringer med å forankre rundsingsmerkene. - Men det er vi vant til her i Bergen, sier den erfarne regattasjefene Magne Sandtorv. Værmeldingen lover sol og lett bris fra nordvest, økende til frisk bris på ettermiddagen. Noe å glede seg til med andre ord.

Powered by Labrador CMS