Helly Hansen Skagen Race prøver også

BLI MED: Bærum Seilforening oppfordrer alle som skal til Skagen på Kr. Himmelfartshelgen om å delta i klassen TurGLEDE.
BLI MED: Bærum Seilforening oppfordrer alle som skal til Skagen på Kr. Himmelfartshelgen om å delta i klassen TurGLEDE.

TurGLEDE i vinden

– Vi vil forsøke å gi alle dem som seiler på tur til Skagen på Kr. Himmelfartshelgen litt regatta-følelse også.

Publisert Sist oppdatert

Uttalelsen kommer fra Inge-Magnar Olerud i Bærum Seilforening, som arrangerer den tradisjonelle og ikke minst populære regattaen Helly Hansen Skagen Race hvert år.

– Det er mange som seiler fra Norge til Skagen på jente- eller guttetur når det er Kr. Himmelfart og langhelg, og vi lot oss inspirere av KNS, som har introdusert tilbudet «TurGLEDE» under årets Færderseilas. Det er et lavterskeltilbud til de som vil delta, men kanskje ikke konkurrere på det aller keeneste nivået. Kanskje vil en del av turseilerne som skal til Skagen, være med på noe slikt, tenkte vi, sier Inge-Magnar Olerud.

Og dermed lanserte de Helly Hansen Skagen Race TurGLEDE.

Start når du vil

Regattaen går ut på at du kan starte når du vil mellom kl 09:00 og 17:00 onsdag 4. mai, og startlinjen vil være mellom fyret Mefjordboen og en rød flytestake utenfor Slagentangen. Alle som melder seg på til denne klassen vil bli tildelt en tracker, som selv vil registrere når båten passerer linjen mellom de to sjømerkene.

Deretter seiler man det samme løpet som alle de andre; innenfor Skålholmen fyr på Väderöarna og rundt sjømerket Brofjordens Angörning – og deretter over til Skagen. Mållinjen er en tenkt linje som går fra Skagens østmerke og rett sydover.

– Av erfaring kan den siste biten inn til Skagen fra østmerket være ganske drøy, så derfor tar vi dem i mål der ute. Så kan de starte motoren, pakke seilene og være klare når de kommer i havn, sier Olerud.

Trackeren registrerer mållinje-passasjen, og utifra start- og mållinje-registreringen beregnes seilt tid.

Like sikkerhetsregler

– Vi håper dette vil appelere til mange seilere som skal til Skagen denne helgen eller som har lyst til å forsøke seg på havseilas i kontrollerte former og sammen med andre båter – og ikke minst ta del i miljøet i Skagen, sier Olerud.

Sikkerhetsreglene er de samme for de som seiler i TurGLEDE-klassen som for alle de andre.

– Dem firer vi ikke på, understreker Inge-Magnar Olerud.

Starkontingenten innbefatter også havneleie i Skagen, og Olerud påpeker at man da slipper stresset med å gå på havnekontoret og betale den når man kommer til Skagen. Dessuten får man ligge sammen med alle de andre som deltar i regattaen.

Påmeldingen til regattaen har akkurat åpnet, og du finner mer opplysninger om regattaen på regattaens nettside. Blant annet finner du en detaljert liste over hva som kreves av sikkerhetsutstyr.