Hjemmeseier til Ben Ainslie

Uvær skapte problemer for arrangøren i Portsmouth som avlyste søndagens seilaser.

Publisert Sist oppdatert

Louis Vuitton America's Cup World Series ble ikke slik hverken seilere eller deltagere hadde håpet. I går var det vindkart opp mot 37 knop, eller 17 m/s som er for mye for disse kompliserte katamaranene, selv om flere av seilerne uttrykket at de gjerne ville ut å prøve seg.

Hjemmeseier

Land Rover BAR med OL-mesteren Ben Ainslie hadde farten inne, og gjorde minst feil. BAR var også best under oppvarmingen fredag.

– Jeg er stolt over hva vi har fått til her i helgen. Ikke bare på vannet, men også på land. Å finne første runde på hjemmebane foran et enormt publikum gir også gode fremtidsutsikter, forteller Ben Ainslie.

Trimmeren av vingseilet Paul 'CJ' Campbell-James uttrykker stor skuffelse over avlyst seilas søndag. – Seiling på søndag ville blitt en enorm dag for publikum på land og for dem som følger regattaen på TV. Vi føler oss trygge på båten og ville taklet vinden bra, mener Campbell-James.

Ung og lovende

Det var bare Team New Zealand som klarte å slå BAR, det med 24 år gamle Peter Burlig til rors. Skipper Glenn Ashby mener Burling er den rette mannen.

– Hans kunnskap er helt på toppnivå. Han er rask, og tar beslutninger på et brøkdel av et sekund. Denne typen seiling passer Burling utmerket, forklarer Ashby.

Gleder seg til Göteborg

Nathan Outteridge i svenske Artemis Racing ble den store taperen. Laget har lang erfaring fra forrige America’s Cup og har kommet godt i gang med denne satsningen. Artemis Racing ble faktisk ranket nummer to bak Oracle før helgens runde, men kom siste.

– Vi gleder oss til å komme til Göteborg og se oppslutningen om Artemis Racing. Vi har en stor entusiasme hjemme i Sverige, mener Outteridge.

Plassering

Land Rover BAR (England) 19 p

Emirates Team New Zealand (New Zealand) 18 p

Oracle Team USA (USA) 16 p

SoftBank Team Japan 13 p

Groupama Team France 13 p

Artemis Racing (Sverige) 11 p

Video laget av team New Zealand etter lørdagens seilaser.