Håper på 60 båter i «Neglespretten»
Håper på 60 båter i «Neglespretten»

Håper på 60 båter i «Neglespretten»

Lørdag starter hordalendingene seilsesongen. Som vanlig innleder tradisjonsrike «Neglespretten» årets Horda Cup og forholdene ser ut til å bli brukbare - selv om ruskeværet neppe melder deg denne gangen.

Publisert

Meteorologene spår 6-10 sekundmeter sørlig vind og noen varmegrader, men forholdene kan skifte fort under denne tøffe og underholdende regattaen på Byfjorden i Bergen. Både kuling og storm lurer like rundt hjørnet.

- Det er 28. gang vi arrangerer «Neglespretten», og så langt har 49 båter meldt seg på, sa regattasjef Børre Zahl Jensen til Seilas onsdag kveld. Arrangør Åsane Seilforening håper og tror at antallet båter kommer opp i vel 60 når flåten stiller til start ved Våganeset utenfor Eidsvåg lørdag klokken 12.

Regattaen seiler på faste merker på Byfjorden og målgang er ved Skoltegrunnskaien - altså ved innseilingen til Vågen, nesten midt i byen. Men den som tror at å seile innaskjærs på velkjente Byfjorden ikke er noen sak bør tenke seg om: Fjorden byr på rikelige mengder velkjent vestlandsvær fra alle kanter, i tillegg til kraftige og uforutsigbare fallvinder fra fjellene, strøm og krapp sjø som bygger seg fort opp uansett  vindretning. I fjor endte «Neglespretten» med at vel halvparten av deltagerbåtene måtte bryte og haltet til mål med spjærete seil og brukne master. Regattaen, som arrangørene hevder er vinterens største seilas på Vestlandet blir likevel arrangert etter sikkerhetskategori 5, men det er følgebåt med VHF.

Etter seilasen inviteres alle deltagerne til samling med premieutdeling og sosialt samvær på restauranthuset Zachariasbryggen.

- Før kvelden starter går båtene til nattligge på Vågen, et flott syn, sier Børre Zahl Jensen.

Powered by Labrador CMS