Håper på midnattsolregatta

Ti båter er hittil påmeldt til nattseilasen Harstadregattaen, som arrangeres for andre gang. – Vi håper at dette kan bli en årlig regatta, sier arrangøren, som oppfordrer flere båter til å stille til start førstkommende fredag.

Publisert

FOR ANDRE GANG: Harstadregattaen 2008 (over). I år deltar blant annet  IMS 46 «Hayabusa» (t.h).

Harstadregattaen 2009 går Vågsfjorden rundt, med nærhet til omkransende øyer. Seilasen foregår i åpent hav og i kystnært farvann. Avhengig av forholdene vil banen bli utvidet eller avkortet slik at seiletiden med start fredag kveld gir målgang i løpet av lørdag. Premieutdeling vil bli avholdt lørdag kl 19.00.   

Regattaen arrangeres for 2. gang i 2009, og ønsket er å etablere regattaen som et årvisst arrangement  med bred deltagelse fra hele Nord-Norge. Regattaen er åpen for alle båter bygd og utrustet etter NSFs sikkerhetskategori 5.

Følg med på hva som skjer! Meld deg på Seilas' gratis nyhetsbrev.

  – Meteorologene er med oss, og har langtidsvarsla fabelforhold og shortsføre med fire-fem sekundmeter sør og østlig i indre Andfjorden og Vågsfjorden helga 5.-6. juni. Det er da Harstadregattaen seiler mysende rett inn i midnattsola, skriver Knut Godø.

Blant de ti båtene som er påmeldt er Tromsøs  46' IMS Racer «Hayabusa», som er designet av Botin & Carkeek. Hun ble bygget i Cape Town 2001.

Avgang klokka 21 fredag 5. juni.  Alt om regattaen her.

Powered by Labrador CMS