«Erna Helena» raskest

Hurum Trebåtfestival var også regatta.

Publisert Sist oppdatert

Det ble seilt en regatta hver dag under Hurum Trebåtfestival. Regattaen startet inne i Sætre. Banen var på 8 nm, med runding øst for Ramton og sør for Søndre Langåra og mål i Sætre. Lørdag seilte også skøytene regatta.

Raske 10 metere

Med fire 10 metere på startstreken lørdag var det spennende å se hvilke som var raskest. Ved siden av «Mosk», «Rollo4» og «Erna Helena», stilte også «Irene VII» opp fra Frankrike. Det blåste frisk i alle seilaser, og mange av eierne tok det pent.

To av tre

«Erna Helena» var ikke bare raskest av 10 meterne, den vant også sammenlagt etter tre seilaser. Båten var først i mål på fredag, og bare to minutter bak 12mR «Vema» på lørdag. Søndag var det derimot den franske båtens tur. «Irene VII» var ni minutter foran «Erna Helena» i mål. I følge Klasisk Treseilerklubbs måletall skal «Rollo4» være den raskeste av 10-meterne.

Klassiker

«Erna Helena» er den eldste 10 meteren som seilte under Hurum Trebåtfestival. Som «Rollo4» og «Irene VII» er «Erna Helena» bygget av Anker & Jensen, men i 1917 før R-reglen. Båten ble registrert i KNS årbøker som 9.5 meter. Båten havnet i Finland i 1929, men ble funnet og satt i stand av Peter Ennals under navnet «Gavotte». Nå har Geir Johansen gjort båten til en av våre flotteste.